Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Turismul intern, la mare căutare în pandemie

ro

26 Sep, 2020 00:00 3957 Marime text

Poate singurul lucru bun din toată pandemia de coronavirus este faptul că românii au ales să călătorească în România, să redescopere locurile noastre superbe din țară. Și au avut și de ce. Prețurile au fost mai mici cu peste 20% față de anii trecuți.
 
Tichetele şi cardurile de vacanţă au fost printre principalele metode de achiziţie a vacanţelor care au contribuit la repornirea turismului intern.
 
Într-adevăr incertitudinea vremurilor a adus la un alt fenomen: vacanțele last minute. Aproximativ 60% dintre turiștii români au preferat anul acesta concediile în „ultimul moment”, rezervate chiar cu mai puțin de 48 de ore înainte de începerea vacanței. Totodată, 75% dintre clienți au ales rezervările fără avans sau cu anulare gratuită în perioada iulie-august 2020.
 
La capitolul destinații, românii au ales să-și petreacă vacanță în zone izolate sau în destinații ofertante din punct de vedere al activităților în aer liber. Mulți români au ales să închirieze rulote sau să călătorească cu propriile rulote pentru siguranță, în contextul pandemiei.
 
Delta Dunării și zonele de munte au ocupat primele locuri în preferințele românilor, în vreme ce turismul balneo sau city break-urile în orașele mari din România au suferit scăderi pe fondul măsurilor de prevenție COVID-19 și a amânării evenimentelor și festivalurilor.
 
Totuși, pentru că sezonul estival a început târziu (la început lunii iunie), cele trei luni de vară au reprezentat pentru litoralul românesc o scădere de 30% a numărului de turişti comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii