Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, constănțeni! Regulamentul parcărilor publice din Constanța rămâne în vigoare! Ce s-a întâmplat în primul proces deschis pentru anulare

ro

01 Feb, 2022 00:00 7823 Marime text
  • Tribunalul Constanța nu a putut judeca nici la termenul stabilit pentru ieri, 31 ianuarie 2022, solicitarea de anulare a hotărârii Consiliului Local Constanța ce a stat la baza adoptării regulamentului.
  • Motivul l-a reprezentat faptul că a fost nevoie de completarea documentației depuse la dosar de către reprezentanții municipalității.
  • Următorul termen a fost stabilit pentru data de 14 martie 2022.
  • Regulamentul parcărilor publice este în continuare în vigoare, în niciunul dintre cele trei dosare în care este contestat instanța nejudecând, până la acest moment, cererile de anulare formulate.
 
Regulamentul Parcărilor publice din Constanța, ce include împărțirea orașului în zone de parcare, dar și plata prin SMS sau cu tichet a parcării, rămâne încă în vigoare, deși este contestat în trei dosare separate!
 
Iar asta după ce Tribunalul Constanța nu a putut judeca nici la termenul stabilit pentru ieri, 31 ianuarie 2022, solicitarea de anulare a hotărârii Consiliului Local Constanța ce a stat la baza adoptării regulamentului.
 
Motivul l-a reprezentat faptul că a fost nevoie de completarea documentației depuse la dosar de către reprezentanții municipalității.
 
În această situație, instanța a stabilit următorul termen de judecată la data de 14 martie 2022.
 
Totodată, judecătorii au admis cererea de intervenție în interes alăturat reclamantei.
 
Mai multe cereri de abținere în cauză
 
Este vorba despre dosarul înregistrat la Secția de contencios administrativ a Tribunalului Constanța încă de pe data de 21 septembrie 2021, sub indicativul 7099/118/2021.
 
În cauză, Organizația Patronală Mamaia Constanța, reprezentată de avocat Adriana Turnea, din cadrul Baroului Constanța, a solicitat anularea HCLM Constanța 123/23.04.2021, Consiliul Local Constanța fiind pârât în cauză.
 
După ce, în cauză, mai mulți judecători au formulat cereri de abținere de la judecarea dosarului, prima înfățișare propriu-zisă s-a desfășurat la data de 6 decembrie 2021.
 
Totuși, la momentul respectiv instanța a fost nevoită să amâne procesul, pentru că se formulase o cerere de intervenție accesorie în interesul Organizației Patronale Mamaia Constanța ce trebuia timbrată.
 
În acest context, discuțiile au fost reluate ieri, 31 ianuarie 2022, de la ora 13.30.
 
Nici ieri nu s-a putut însă judeca cererea de anulare a HCL Constanța nr. 123/23.04.2021, prin care a fost adoptat noul Regulament al parcărilor publice din municipiul Constanța.
 
Iar aceasta, pentru că, potrivit surselor ZIUA de Constanța, cauza a fost amânată pentru completarea documentației depuse la dosar.
 
În această situație, următorul termen a fost fixat pentru data de 14 martie 2022.
 
„Opinia publică nu a fost complet informată“
 
Judecătorii au admis ieri, în principiu, cererea de intervenție accesorie în interesul reclamantei, după ce s-a făcut dovada achitării taxei de timbru.
 
Cazul este analizat de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal, în completul CA7 prezidat de magistratul Loredana Motoc.
 
Amintim, cu o ocazie anterioară, avocatul Adriana Turnea a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că, în mare, acțiunea prin care se cere anularea HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021 vizează nerespectarea Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, dar și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.
 
„În cerere, facem referire la faptul că opinia publică nu a fost complet informată în legătură cu noul regulament, la dispoziția publicului s-a pus doar proiectul regulamentului, nu și avizele de specialitate sau alte documente justificative“, a explicat avocatul Adriana Turnea.
 
De asemenea, reprezentantul legal al Organizației Patronale Mamaia Constanța a mai precizat că acțiunea se întemeiată și pe nerespectarea Ordonanței 43/1997 privind regimul drumurilor, în sensul că nu ar fi fost obținute toate avizele necesare pentru acest proiect.
 
Oricare va fi hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în prezent, pe rolul Tribunalului Constanța există alte două acțiuni împotriva actualului Regulament al parcărilor publice din municipiu.
 
Cu toate acestea, Regulamentul parcărilor publice este în continuare în vigoare, în niciunul din dosar instanța nejudecând, până la acest moment, cererile de anulare formulate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Constănțean, amendat de Locală cu 400 de lei pentru că și-a parcat mașina „într-un spațiu mixt format din asfalt, pământ și bordură“. Primă victorie în instanță
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii