Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Stelele călăuzitoare ale Simonei Halep

ro

21 Aug, 2017 00:00 3163 Marime text
Perseverenţa Simonei Halep este uimitoare. Şi-a fixat două ţinte, câştigarea unui turneu de Grand Slam şi ocuparea primului loc mondial, pe care nu a încetat să le urmărească precum un animal de pradă înfometat îşi urmăreşte victima. Cele două obiective sunt stelele călăuzitoare pentru cariera Simonei Halep. 
 
Aseară, jucătoarea de tenis din Constanţa a disputat finala turneului de la Cincinnati, iar victoria era echivalentă cu urcarea Simonei, în premieră, în fotoliul de lider al ierarhiei mondiale, în locul Karolinei Pliskova. Halep s-a mai aflat în această situaţie pe parcursul anului 2017, ca numai o victorie să o mai despartă de postura de regină a tenisului mondial, dar a pierdut de fiecare dată.
 
Ne aducem aminte că, atât la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, cât şi la întrecerea de acelaşi rang de la Roland Garros, Simona a ratat şansa de a deveni lider mondial. În ambele situaţii, o victorie (în finală - în capitala Franţei, în sferturi - la Londra) i-ar fi asigurat poziţia de lider mondial, dar constănţeanca a cedat de fiecare dată, deşi s-a aflat foarte aproape de a câştiga.
 
Simona a recunoscut că anul 2017 este cel mai bun al ei, din multe puncte de vedere. Deşi, înainte de ultimul act de la Cincinnati, în stagiunea de faţă nu câştigase decât o finală (din trei disputate), constanţa sa e remarcabilă. În Ohio s-a calificat în sferturile de finală ale unui turneu WTA pentru a 11-a oară în acest an şi a zecea oară la rând! Iar câteva dintre partidele sale au fost de poveste, cu reveniri de senzaţie, care i-au adus victoria.
 
Aseară, Simona a mai purtat o bătălie decisivă. Când scriu aceste rânduri, rezultatul din ultimul act de la Cincinnati nu mi-e cunoscut, dar, indiferent de deznodământul finalei cu Garbine Muguruza, un lucru e cert: la cât de hotărâtă este, nu se poate ca Simona Halep să nu-şi atingă toate ţintele. Are numai 25 de ani, iar perseverenţa sa şi sacrificiile pe care le face nu au cum să nu o răsplătească la cel mai înalt nivel. În faţa unui vânător înfometat, prada nu are nicio şansă.

UPDATE: Simona Halep a pierdut categoric finala de la Cincinnati, scor 1-6, 0-6. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 21 Aug, 2017 10:10 Domnule Bocai, nu va mai obositi, asta este "valoarea" ei - nu are stofa de jucatoare de tenis ADEVARATA. Principalul ei obiectiv a fost este si va ramane cecurile pe care le incaseaza la turnee de mana a doua si a treia - adevaratele turnee (cele de GS) sunt foarte departe de posibilitatile ei, iar un loc unu intr-un clasament care conteaza doar pentru stabilirea unor capi de serie (fiindca doar nu suntem atat de naivi sa credem ca daca este pe locul unu, chiar este cea mai buna din lume!) ar fi doar de conjunctura, si nu ceva real. Asa ca lasati-o sa-si numere in continuare banii, iar noi sa ne amintim ca am avut o jucatoare de tenis adevarata, preocupata cu adevarat de performanta sportiva : se numeste Virginia Ruzici si a castigat Roland Garrosul in 1978 (ceea ce subiectul articolului Dvs. nu va reusi niciodata)