Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:23 14 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Serviţi, vă rog, mâncare alterată! - Cum ne ameninţă comercianţii sănătatea şi nervii

ro

16 Aug, 2014 00:00 1865 Marime text
Joi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Duncă, a declarat că, în prezent, există de trei ori mai multe reclamaţii venite de pe litoral, pe zi, faţă de anul trecut. Şeful ANPC a precizat că au fost date amenzi totale de circa 700.000 de lei pentru restaurante şi hoteluri.
 
An de an, agenţii economici se mută cu afacerea pe litoral. Fie că vând produse de patiserie, shaorma, kebab sau pizza, fie că deţin restaurante, terase sau autoserviri, tot mai mulţi comercianţi ne pun în pericol sănătatea. Inspectorii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au descoperit, în urma controalelor efectuate pe litoral, că există şi localuri ce servesc turiştilor mâncare cu viermi, produse expirate, carne alterată. Turistul mănâncă pentru că îi chiorăie maţele de foame, iar comerciantul scapă de produsele expirate şi rămâne cu punga plină. Revenind la declaraţiile preşedintelui Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, acesta a precizat că, anul acesta, sunt înregistrate mai multe reclamaţii comparativ cu anul trecut. Şi nemulţumirile nu se opresc doar la mâncarea alterată, plină de muşte sau de viermi. Turiştii se plâng că li s-au ocupat camerele de hotel, deşi le rezervaseră din timp, că nu corespund condiţiile reale cu cele prezentate în ofertă, iar lista poate continua. „Dacă anul trecut aveam, în medie, 4-5 reclamaţii pe zi, doar pe litoral, anul acesta, ajungem la 10-15 reclamaţii şi sesizări din partea consumatorilor. Pot înţelege orice, dar nu înţeleg când operatorii economici pun în pericol sănătatea consumatorilor. Nu pot să înţeleg de ce sunt folosite produse expirate care pun în pericol sănătatea noastră şi a familiilor noastre. Sancţiunile se ridică, numai pe litoral, până în prezent, la 700.000 de lei“, a anunţat preşedintele Marius Duncă.
În pofida controalelor, a amenzilor sau a altor sancţiuni aplicate, unii dintre comercianţii care activează pe litoral vor continuă să sfideze bunul simţ şi să se joace cu nervii şi cu sănătatea noastră.

Ti-a placut articolul?

Comentarii