Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Se apropie maratonul iubirii

ro

30 Jan, 2023 00:00 1544 Marime text
  • Începem maratonul iubirii
 
Valentine’s Day, Dragobete, 1 martie, Ziua Femeii. Este un adevărat maraton prin care îndrăgostiții își arată afecțiunea. Inimioare, perne în formă de inimioare, ursuleți cu inimioare, ciocolată în formă de inimioară? Nu. Lănțișoare de aur, brățări de firmă, telefoane, ceasuri scumpe – astea sunt cadourile catalogate „normale” în societatea curentă.
 
Ne ascundem în umbra unor sărbători pentru a ne arăta superficial iubirea pentru a primi afirmare pe rețelele de socializare. În asta s-au transformat aceste sărbători care ar trebui să însemne o banală felicitare și un sincer te iubesc.
 
Vacanțe luxoase, croaziere, avioane private, iahturi private – nu vorbim de scenarii de filme, ci de realitatea curentă.
 
Își mai doresc tinerii din ziua de astăzi relații care să se bazeze pe sentimentele pure, necondiționate, neîncadrate în normele sociale moderne? Sau iubirea are nevoie de confirmare pe TikTok sau alte rețele de socializare?
 
Au apărut, de ceva timp ce-i drept, o modă a cuplurilor vloggeri. Prin care se arată că există relația perfectă, fără cusur. O relație care în alea 20 de minute de vlog arată ce viață perfectă și lipsită de griji duc ei. O viață plină de cadouri, iubire, glume faine, excursii, mâncare care arată ruptă din revistele de gătit sau cooking show-uri. Nu mai există maioneză tăiată, coșuri pe față sau momente stresante pentru cuplu.
 
Totul este un roz impecabil, îmbrăcat în imagini și videori pe rețelele de socializare.
 
Și aud că ne facem griji de faptul că există Inteligență Artificială? Ar trebui să ne facem griji de iubirea artificială pe care o folosim pe post de formă de afirmare în mediul online.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii