Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:00 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Scenarii desprinse din filmele pentru adulţi, în şcolile din România. Ar trebui să mai avem încredere în profesori?

ro

04 Jun, 2018 00:00 1102 Marime text
Un profesor de limba engleză a fost filmat în timp ce săruta cu foc şi pasiune o elevă de clasa a IX-a, în vârstă de doar 15 ani, în sala de curs; un alt profesor de religie din Sibiu, care este şi preot, a fost filmat de o elevă în timp ce se masturba la catedră, în faţa elevilor; o profesoară de limba română, soţie de preot, din Piatra Neamţ, a întreţinut relaţii intime cu un elev minor, iar băiatul de clasa a XI-a s-a sinucis. Nu, nu sunt scenarii de filme de groază. Sunt întâmplări reale din unităţile de învăţământ din România. Iar lista, din păcate, poate continua!
 
Revoltător este că aceşti profesori toxici trebuie să-i înveţe pe copiii noştri. Le formează caracterele, depinderile. Le formează conceptele esenţiale ale vieţii, cum ar fi importanţa de a avea propriile valori, de a nu discrimina, de a avea încredere în sine şi respect.
 
De ce oare, acum, corpul profesoral nu are prestanţa şi respectul de altădată? De ce dascălul nu mai este acel om care te ajută să înţelegi legile naturii şi ale societăţii? De ce în sistemul de învăţământ intră toţi cei care nu şi-au găsit menirea în altă meserie? De ce copiii noştri sunt educaţi de cadre didactice care au derapaje majore de comportament?
 
Trist este că aceste cazuri despre care auzim la ştiri aproape în fiecare lună, chiar săptămână, se răsfrâng asupra tuturor profesorilor şi a şcolii, elevii şi părinţii pierzându-şi astfel încrederea în aceştia. Cum să-mi trimit copilul minor la şcoală, dacă acolo ar putea fi corupt de un profesor? Cum poate fi oare un profesori toxic model pentru un copil minor, care, foarte uşor, poate fi influenţat negativ?
 
Dascălii nu au nicio scuză că ajung să aibă relaţii sexuale cu minori. Dimpotrivă, profesorii au toată responsabilitatea în cazul în care ajung într-o astfel de postură, indiferent dacă eleva are 17 ani şi câteva luni sau 12 ani. Profesorii care au relaţii cu elevi minori încalcă etica şi morala profesională. Atitudinea lor este de neacceptat, fiind necesar ca aceştia să fie excluşi din învăţământ.

Ti-a placut articolul?

Comentarii