Editorial Să fii autentic este mai bine decât să fii perfect!
Editorial: Să fii autentic este mai bine decât să fii perfect!
18 Sep, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1169
Marime text
- În realitate, perfectul nu există (așa cum nici în „Uglies” nu există, de fapt), ci este doar o iluzie pe care societatea modernă ne-a creat-o
- Ceea ce ești și reprezinți atât la exterior, cât și la interior, este ceea ce te face special
Ieri am aflat de noul film apărut recent pe platforma Netflix, care într-un ritm rapid a urcat în topul preferințelor utilizatorilor și a atras critici pozitive din partea specialiștilor.
Firul narativ din „Uglies” („Urâții” în traducere) m-a făcut curios să văd pelicula. Astfel, seara de marți, cu Champions League în plină acțiune, mi-am petrecut-o în fața ecranului. Și bine am făcut! Filmul mi-a dat subiectul editorialului de față, dar mai presus, mi-a dat o temă ce merită abordată, dat fiind faptul că întâlnim situația expusă și în viața reală.
Mai întâi, trebuie să vă zic despre ce a fost filmul! Ei bine, fără să dau prea multe spoilere, acțiunea din „Uglies” se petrece într-un univers distopic, în care omenirea s-a reclădit după o catastrofă, dar în care oamenii sunt nevoiți să facă o operație la vârsta de 16 ani pentru a se alinia standardului de frumusețe, astfel încât să nu mai existe diferențe. De asemenea, există un grup de personaje care au ales să nu facă operația, trăind așa cum sunt, în spiritul liberului arbitru.
Ca un simplu amator, sunt de părere că filmul a avut mesaje excelente de transmis publicului, abordând teme de interes și de actualitate, cum ar fi cea a aspectului fizic, asupra căreia am ales să mă opresc.
În concordanță cu acțiunea din „Uglies”, aspectul fizic se referă la trăsături precum înălțimea, culoarea părului, culoarea ochilor, forma nasului, cicatrici etc. Toate acestea sunt modificate încât să se ajungă la stadiul de „perfect”.
În realitate, perfectul nu există (așa cum nici în „Uglies” nu există, de fapt), ci este doar o iluzie pe care societatea modernă ne-a creat-o.
Cu trecerea timpului, am realizat că standardele de frumusețe sunt superficiale, iar încercarea de a copia pe cineva este lipsită de sens și arată lipsă de personalitate.
Ceea ce ești și reprezinți atât la exterior, cât și la interior, este ceea ce te face special. În fiecare dintre noi zace acel „ceva”, care contribuie la clădirea relațiilor interpersonale și care previne monotonia.
Bineînțeles, poți să aduci îmbunătățiri eu-ului tău și să începi să faci sport, să mănânci mai sănătos, să dormi mai bine, să citești, să-ți descoperi un hobby, ș.a. Este cu atât mai bine cu cât impulsul vine din interiorul tău, nu de la ceea ce vezi la alții.
Citește și:
Editorial Gânduri la final de vară
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii