Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:00 11 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial România, la ceas de sărbătoare

ro

02 Dec, 2019 00:00 602 Marime text

Ziua Naţională a României este sărbătorită în prima zi a lui decembrie încă din 1990, când s-a promulgat Legea nr. 10 din 31 iulie: Art. 1. - Se proclamă „1 Decembrie“ Ziua Naţională a României. Această lege a fost adoptată de Senat şi de Adunarea Deputaţilor în şedinţa sa din ziua de 30 iulie 1990.

 
România a fost ieri în mare zi de sărbătoare. A celebrat 101 ani de la Marea Unire, adică unirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş şi Sătmar cu Regatul României.
 
România a pregătit anul acesta cea mai spectaculoasă paradă a militarilor în data de 1 Decembrie. 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 de militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, au participat ieri la Parada Militară a României cu ocazia Zilei Naţionale a României.
 
Nu doar la nivel naţional s-a sărbătorit împlinirea celor 101 ani de la Marea Unire. Şi Constanţa a îmbrăcat straie de sărbătoare. Încă de dimineaţă s-a defilat cu tehnică specializată şi plutoane tehnică de militară pe o arteră principală din oraş. Oraşul de la malul mării a găzduit şi o expoziţie de tehnică militară şi armament. La eveniment au fost prezenţi constănţenii care s-au bucurat de această zi de sărbătoare naţională.
 
Aşadar, populaţia se împarte în două tabere, patrioţii, cei care, cu Imnul României pe buze, simt fluturând drapelul în suflet, şi cei indiferenţi, pentru care ziua de 1 Decembrie nu înseamnă prea multe. Acest lucru se întâmplă din două motive, fie că nu ştiu prea multe despre eveniment, fie că, pur şi simplu, nu le pasă şi rămân reci la eforturile eroilor Marii Uniri.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii