Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia

ro

17 Apr, 2024 09:46 763 Marime text


Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va analiza azi, 17 aprilie 2024, sesizarea Inspecției Judiciare privind propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Ședința este programată pentru ora 10.00.



 
Ioana Ancuța Popiviciu judecă dosarul accidentului de la 2 Mai, cu suspect principal Matei Vlad Pascu.
 

„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei“, se mai arată în informarea Inspecției Judiciare.

 
Amintim că vineri, 23 februarie 2024, Inspecția Judiciară a anunțat că s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu.
 
Sesizarea Inspecției Judiciare vine după ce la un termen trecut judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată, Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.
 
Fondul dosarului tragediei de la 2 Mai se află la Judecătoria Mangalia, noul termen fiind stabilit pentru mâine, 18 aprilie 2024, ora 10.00.

UPDATE: 

CSM a amânat ședința pentru data de 24 aprilie 2024.

UPDATE: Oficial de la CSM 

La data de 16 aprilie 2024, ora 15:07, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a doamnei Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, propunere formulată în temeiul art. 52 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluționare la data de 17 aprilie 2024, ora 10:00, termen stabilit în considerarea dispozițiilor art. 55 alin. (3) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 6 iulie 2023, care prevăd că propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a magistratului se soluționează de urgență.

La data de 16 aprilie 2024, ora 15:55, a fost comunicată doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța citația emisă în dosar, precum și o copie a lucrării.

La data de 17 aprilie 2024, ora 08:00, a fost înregistrată cererea doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța prin care a solicitat acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.

La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secția pentru judecători în materie disciplinară a încuviințat, în temeiul art. 13 și art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecății cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Averea și interesele
Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, în atenția Inspecției Judiciare! Rudele tinerilor morți în accidentul de la 2 Mai vor strămutarea dosarului de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENTE)


 
Tragedia de la 2 Mai Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii