Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial E luna Crăciunului, luna în care trebuie să fim mai buni. Oare în restul anului suntem răi?

ro

05 Dec, 2016 00:00 2824 Marime text
Am intrat, oficial, în luna Crăciunului. Luna când toţi ne îndeamnă să fim mai buni, mai înţelegători, mai toleranţi. Luna când trebuie să întindem o mână de ajutor celor aflaţi în neputinţă. Luna când politicienii se grăbesc să facă donaţii, gesturi umanitare, desigur, anunţate în presă. Doar toţi trebuie să ştie ce fapte bune fac ei în perioada Crăciunului.
 
Dar oare de ce trebuie să fim mai buni doar de Crăciun, de Paşte? De ce trebuie să avem o lună specială în care să întindem o mână de ajutor celor care au nevoie? De ce nu ne gândim la cei mai trişti ca noi şi în restul anului? Ce-ar fi oare să sărbătorim Crăciunul şi Paştele în fiecare zi? Ele trebuie să devină un mod de viaţă, nu doar evenimente marcate de două ori pe an.
 
De sărbători suntem mai buni, mai darnici. Dar nu o facem din convingere, ci din tradiţie, că aşa trebuie. Că doar e Crăciunul, apoi urmează Paştele. Şi doar în preajma acestor două sărbători trebuie să fii darnic, să împarţi bucuriile cu cei din jur. În restul anului însă, suntem indiferenţi faţă de dramele celor de alături, faţă de copiii orfani, faţă de bătrânii uitaţi în aziluri. De Crăciun şi de Paşte, nevoiaşii, copiii din orfelinate, bătrânii din aziluri au parte de cadouri, de gesturi de omenie, de căldură. Toată lumea e mai bună, mai blândă. Toţi sunt iertători, emană dragoste. Însă doar de două ori pe an. De Crăciun şi de Paşte. În restul anului, uitarea se aşterne peste gesturile de omenie, peste bunătate şi generozitate. Oare de ce toate aceste lucruri se întâmplă doar de Crăciun şi de Paşte? Pentru că în restul anului suntem morţi? Pentru că au trecut Crăciunul, Paştele! Normal! Viaţa îşi reia cursul firesc, plin de egoism, răutate, nepăsare. Devenim nepăsători, egoişti, răutăcioşi, reci.
 
Dar haideţi să fim buni, iertători, generoşi tot anul! Nu doar de Crăciun şi de Paşte! Să nu întoarcem spatele celor aflaţi în nevoie atunci când ne cer ajutorul! Şi doar atunci vom putea întâlni sărbătorile cu inimile şi sufletele curate. Crăciun fericit!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii