Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO-TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa a decis - Parcarea va fi gratuită zilnic între orele 20.00 și 8.00 pe tot parcursul anului

ro

22 Nov, 2022 07:55 4023 Marime text
 

Regulamentului parcărilor din Constanța a fost adoptată în varianta consilierilor locali PNL-USR în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal.

Proiectul a fost adoptat însă cu șapte amendamente.

Consilierii locali PSD Constanța au votat împotrivă.

Noul regulament va intra în vigoare în cinci zile de la comunicare, mai puțin amendamentul legat de sancțiuni, care va intra în vigoare în 30 de zile.

Noul regulament prevede abonamente și pentru zonele 0 și 1, dar și parcare gratuită pentru mașinile hibrid, de epocă și electrice, în baza unei viniete de la Primărie.

Conform regulamentului, parcarea va fi gratuită zilnic între orele 20.00 și 8.00 pe tot parcursul anului, precum și în zilele de weekend și sarbatori legale, cu excepția zonei 0, pentru perioada 1 iunie- 31 august.

Stațiunea Mamaia va fi încadrată ca Zona 2. Excepție de la această modificare făcând parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino, Promenada 2 – de la Castel pana la hotel Iaki – zona Pasarela hotel Rex, zona Summerland, care vor fi considerate Zona 0 doar în perioada 1 iunie – 31 august.
 
• Abonamente pentru o zi : zona 0 ( 30 lei) ; zona 1 (15 lei) ; zona 2 (10 lei). În zona 2 este inclusă și Stațiunea Mamaia, ceea ce înseamnă că atât constănțenii, cât și turiștii pot achita 10 lei pe zi pentru parcare.
• Abonamente pentru 7 zile : zona 0 ( 100 lei, dar poate fi utilizat și în zona 1); zona 1 (75 lei).
• Abonamente pentru 30 de zile : zona 0 ( 199 lei), care poate fi utilizat și în zona 1.
• Abonamente anuale : zona 0 ( 2000 lei), care poate fi utilizat și în zona 1.

Taxa de parcare în zona 0, de 4 lei pe oră, rămâne în vigoare.
 
Accesul în parcarea supraetajată din de la Spitalul Județean Constanța se va realiza prin solicitarea și obținerea tichetului de acces.

Parcarea face parte din zona 0 și îi este aplicat tariful de 4 lei/oră, primele 30 de minute fiind gratuite în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie, în intervalul orar 00:00 – 24:00.


UPDATE 9

Ședința s-a încheiat. 

UPDATE 8

Proiectul nr.3 a fost aprobat. 

UPDATE 7

A fost adoptat și al patrulea amendament. Aprobate și al șaselea și al șaptelea amendament. 

UPDATE 6 

 Primele trei amendamente au fost adoptate. 

UPDATE 5

Se votează amendamentele referitoare la locurile de parcare (conținutul amendamentelor este lecturat în video din cadrul materialului). 

UPDATE 4 

Se votează proiectul nr.3.  

UPDATE 3

Se votează proiectul nr.2.  A fost și acesta aprobat cu 24 de voturi pentru. 

UPDATE 2 

Proiectul nr.1 a fost aprobat cu 24 de voturi pentru. 

UPDATE 1

La ședință participă 25 de consilieri locali dintr-un total de 27.
Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă extraordinară, cu convocare de îndată, marţi, 22.11.2022, ora 12.00.
     
Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.   

Proiectul ordinii de zi
  
1. Proiect de hotărâre nr. 642/2022 privind aprobarea Studiului de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi investiţiei „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență, în municipiul Constanța – Revizia 2”    iniţiator: primar Vergil Chițac
    - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 şi nr. 5
 
2. Proiect de hotărâre nr. 641/2022 pentru modificarea și completarea HCL nr. 357/2022 privind aprobarea proiectului „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență, în municipiul Constanța” şi a cheltuielilor legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență     iniţiator: primar Vergil Chițac
    - avize Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 3
 
3. Proiect de hotărâre nr. 445/2022 pentru modificarea HCL nr. 123/2021 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a parcarilor publice din municipiul Constanţa;       iniţiatori: grupurile consilierilor PNL şi USR
       - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 şi nr. 5Amintim că, Consiliul Local Municipal Constanța a respins în cadrul ședinței ordinare a CLM de luni, 31 octombrie 2022, proiectul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului parcărilor, în varianta depusă de Partidul Social Democrat.

Proiectul mai sus menționat a picat. Așadar, Regulamentul parcărilor rămâne neschimbat. 
 
Potrivit proiectului, se propunea ca în zona 0 constănţenii să plătească 2 lei/oră, iar în zona I - 1,5 lei/oră.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii