Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Constanța, din nou în scenariul roșu! Privim cu teamă spre o nouă carantină

ro

11 Mar, 2021 00:00 4212 Marime text
  • Spunea inspectorul școlar general al Constanței, profesorul Sorin Mihai, cu o ocazie anterioară, că nu școala a fost responsabilă de creșterea ratei incidenței în toamnă.

Iată-ne ajunși și aici. Constanța, două zile la rând cu incidența de peste trei la mie. Iar suntem în scenariul roșu.
 
Ieri, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a declarat că „cele mai de impact măsuri sunt cele legate de operatorii economici care prepară hrana în spații închise, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcționeze doar în sistem delivery sau la terase, în spații deschise“.
 
Ne-am bucurat de redeschiderea școlilor, ne-am bucurat de o oarecare relaxare, ne-am bucurat că vine primăvara, fizic și metaforic. Când colo, privim cu teamă spre o nouă carantină.
 
Degeaba au purtat elevii măști la orele de sport, degeaba ne-am vaccinat, degeaba respectăm măsurile dacă, la prima ocazie, mergem să ne înghesuim pe pârtii și, mai rău, ne pregătim să luăm cu asalt și plaja, că doar vine vara.
 
Spunea inspectorul școlar general al Constanței, profesorul Sorin Mihai, cu o ocazie anterioară, că nu școala a fost responsabilă de creșterea ratei incidenței în toamnă.
 
În același context, șeful Inspectoratului Școlar Județean Constanța atrăgea atenția asupra mulțimilor de oameni ce se înghesuiau pe pârtiile din diferitele stațiuni montane.
 
Departe de mine gândul de a blama pe cineva.
 
Doar că asist și eu, neputincios, ca atâția alții dintre noi, la perspectiva unei noi carantinări, a ieșirilor strict în baza declarațiilor, a închiderii școlilor și trecerii în online. A prăbușirii – din nou – a sectorului HORECA și așa mai departe.
 
Și mă întreb ce a putem face noi, oamenii simpli, ca lucrurile să nu mai ajungă aici?
 
Și, din păcate, totul îmi pare arbitrar.
 
Citește și:
 
LIVE. Constanța, în scenariul roșu!:
Prefectul Silviu Coșa face precizări importante. Când vor intra în vigoare măsurile și cât se vor menține


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Soluție prevenire carantina 11 Mar, 2021 07:51 Singura soluție pentru a preveni carantinarea municipiului ar fi sa ne vaccinam in număr cât mai mare in următoarea perioadă!