Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Constanța, în scenariul roșu! Prefectul Silviu Coșa face precizări importante. Când vor intra în vigoare măsurile și cât se vor menține

ro

10 Mar, 2021 16:02 5412 Marime text
  • Astăzi, 10 martie, a avut loc ședinta extraordinară a Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență, care s-a desfășurat în sistem electronic, în intervalul orar 13.30 – 14.30.
  • Prefectul Silviu Coșa susține în aceste momente o conferință de presă, în care face precizări importante cu privire la faptul că, municipiul Constanța incidența pe municipiul Constanța în ultimele 14 zile este de 3,20 de cazuri la mia de locuitori.
  • Astăzi, în cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 38., pe care o puteți consulta în secțiunea Documente a materialului.
A doua zi cu incidența mai mare de 3 la mia de locuitori, în municipiul Constanța. Dată fiind această situația, prefectul Silviu Coșa susține în aceste momente o conferință de presă, în care face precizări importante cu privire la acest aspect. 

Municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu. Cele mai de impact măsuri, cele legate de operatorii economici

„Urmare a întrunirii CJSU s-a constat depășirea ratei de incidență de 3 la mie, ceea ce înseamnă că automat sunt vigoare măsurile specifice acestui prag. Am intrat în scenariul roșu. Cele mai de impact măsuri sunt cele legate de operatorii economici care prepară hrana în spații închise, mă refer la restaurante. Ei vor avea voie să funcționeze doar ăn sistem delivery sau la terase, în spații deschise., a transmis astăzi prefectul Siviu Coșa.

 „Măsurile vor intra în vigoare din această noapte, de la ora 00.00, și se vor menține pe o perioadă de 14 zile. La finalul acestei perioade, în funcție de rata de incidență care va exista la momentul respectiv, să se ia măsurile aferente”, a precizat Silviu Coșa.

În momentul de față mai sunt încă trei localități în scenariul roșu.

Se interzice funcționarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrelor

Se interzice funcționarea sălilor de spectacole, a cinematografelor, teatrelor și ale instituții de acest gen. Sălile de jocuri de noroc sunt interzise, putând funcționa doar vânzătorii de bilete de tip LOTO și bilete de pariuri, dar doar pentru a achiziționarea acelor bilete, iar după aceea trebuie părăsită incinta. , a transnmis prefectul.

Despre școli

Școlile prin modificarea de la sfârșitul săptămânii trecute, vor funcționa și la depășirea pragului de 3 la mie, până la depășirea pragului de 6 la mie, dar într-un sistem hibrid. , a mai precizat prefectul.

Situația în spitalele din Constanța

Situația este oarecum staționară în ultimele zile. Dacă începând cu sfârșitul lunii februarie a avut loc o creștere, de la sub 30%, la un moment atinsesem 27% grad de ocupare a paturilor covid,  în urmă cu câteva zile, alaltăieri mai exact, se ajunsese la 54% , azi este 52%  grad de ocupare a paturilor covid. Paturile de ATI au un grad de ocupare relativ constant.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Tudorel Ene a transmis astăzi că incidența pe municipiul Constanța în ultimele 14 zile este de 3,20 de cazuri la mia de locuitori.

Incidența pe județ este de 2,08 de cazuri la mia de locuitori.Ieri, 09 martie, incidența pe municipiul Constanța era de 3,11 cazuri la mia de locuitori  și pe județ era de 1,93 cazuri la miade de locuitori.

Astăzi, 10 martie, a avut loc ședinta extraordinară a Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență, care s-a desfășurat în sistem electronic, în intervalul orar 13.30 – 14.30.

Ordine de zi a fost compusă din constatarea încadrarii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru Municipiul Constanța.

Măsuri aplicabile în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori:
  • Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă
  • Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă
  • Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noros este interzisă
Astăzi, în cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 38.

Aceasta prevede încadrarea ratei de incidență pentru U.A.T. Constanța în limita de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori și va funcționa respectând:
- măsurile generale cuprinse în Anexa 1 și
- măsurile cuprinse în Anexa 4 și
- măsurile specifice pentru activitățile sportive cuprinse în Anexa 5.

Anexele se completează cu celelalte prevederi ale H.G. nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru celelalte localități se menține încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și rămân valabile măsurile adoptate prin Hotărârile CJSU nr. 30/02.03.2021, 33/04.03.2021 și nr. 36/08.03.2021.

Măsurile adoptate se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 11.03.2021, ora 0.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

În secțiunea Documente regăsiți hotărârea și anexa ei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii