Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:13 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Cât mai pot îndura constănţenii? Consilierii locali se fac că nu văd

ro

18 Oct, 2016 00:00 2778 Marime text
Iarna bate la uşă, dar Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa n-are nicio treabă! În ultimele trei nopţi, temperaturile la malul mării au fost sub zece grade, însă acest lucru nu este îndeajuns ca reprezentanţii regiei să deschidă robinetul la căldură. Mai mult, şefii regiei nu intenţionează ca toţi abonaţii săi să beneficieze prea curând de agent termic, întrucât ultimele trei nopţi consecutive au avut temperaturi sub zece grade, dar nu şi medii sub zece grade.

Pe de altă parte, regia nici nu poate livra agentul termic, deoarece Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa nu a probat preţul gigacaloriei, stabilind până acum doar preţul pentru apa caldă. Păi, cum vine asta stimaţi consilieri? După ce v-aţi urcat în fotolii, aţi uitat de constănţenii care v-au votat? Ori v-aţi propus să-i lăsăm pe locuitoriii municipiului, iarna asta, în frig? O fi asta inimă de consilier local?

Nu pot să nu mă întreb, de ce pe agendele şedinţelor de Consiliul local de până acum nu s-a regăsit un proiect de hotărâre care să prevadă stabilirea noului preţ al gigacaloriei. Oare, nu s-a găsit nici măcar un consilier care să vină cu această idee? Nu s-a gândit niciun ales local la binele public? Niciunui membru al consiliului nu i-a trecut prin minte cum se vor încălzi constănţenii în această iarnă? Sau ăsta este un subiect tabu? Cred însă că această temă este una sensibilă, ce stârneşte controverse în sânul alegătorilor. Poate şi din această cauză, dragii noştri consilieri au tot amânat proiectul privind aprobarea noului preţ al gigacaloriei până... Nu ştiu până când. Poate până la prima ninsoare. Abia atunci se vor hotărî să facă o şedinţă de îndată în care voteze noul preţ al gigacaloriei.
În altă ordine de idei, căldura de care au nevoie în calorifere majoritatea asociaţiilor de proprietari, se lasă aşteptată, fiind prinsă în birocraţia României. Între timp, locuitorii oraşului-port tremură de frig. Cât mai pot îndura constănţenii?
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Caterina 18 Oct, 2016 17:24 Probabil i- a luat vremea rece prin surprindere si la cata geografie or fi stiind, s- au gandit ca stam la ecuator.