Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:29 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Bacteriile din spitalele din România pun capăt vieţilor omeneşti

ro

29 Feb, 2016 00:00 1448 Marime text


Revoltă! Aşa numesc starea pe care o am când mă gândesc la orice spital de stat din România. Cazurile tot mai dese - despre care se vorbeşte în presă în ultima perioadă - în care oamenii se internează în spital cu o problemă de sănătate şi ies cu alta mai gravă, de cele mai multe ori - nu cred că pot lăsa pe cineva nepăsător.
 
Bacteriile intraspitaliceşti au distrus vieţile unor oameni care şi-au dorit doar să fie sănătoşi. De la cazuri „simple“, dar inumane, în care unii oameni ies din spitale infectaţi cu anumite bacterii şi care trebuie să facă tratamente îndelungate, până la persoane care îşi pierd viaţa din cauza acestor nenorocite de bacterii.
 
Și dacă până de curând aceste lucruri rămâneau oarecum sub tăcere, de la tragicul eveniment de la Colectiv şi până astăzi auzim zilnic vorbindu-se despre cazuri în care oamenii ies din spitale cu bacterii care, de multe ori, sunt rezistente la tratamente. După incendiul din clubul groazei, România a avut nevoie de medicii din Belgia pentru a „descoperi“ că în spitalele noastre există astfel de microbi. De exemplu, medicii străini care s-au ocupat de răniţii din clubul Colectiv ce au fost transferaţi la  Spitalul Militar din Bruxelles s-au luptat să combată două bacterii extrem de rezistente la tratamentul medicamentos şi sunt foarte dificil de eliminat. Este vorba despre Klebsiella pneumoniae şi Acinetobacter, care au îngreunat tratamentul pentru care erau de fapt internate victimele ce aveau răni pe suprafeţe mari din corp.
 
Cred că aceste spitale din România care „deţin“ astfel de microbi sunt un fel de bombe ucigaşe care ar trebui detonate. Potrivit medicilor, acestea sunt foarte greu, aproape imposibil de eliminat în totalitate din unităţile medicale. Dacă este aşa, decât să mai investim în spitale care îmbolnăvesc şi omoară oameni, cred că ar trebui să construim altele noi, care să se menţină la standardele medicinei în adevăratul sens al cuvântului.
 
Nici pacienţilor, nici medicilor nu le face plăcere să stea în aceste locuri pline de bacterii, însă toţi ne conformăm, lucru total eronat. Trebuie luată o măsură rapidă, până nu mai mor şi alţi oameni nevinovaţi. De ce trebuie să suportăm mizeria sau gândacii din spitale? Ca să nu mai vorbim de lipsurile tot mai acute din unităţile sanitare, de la ace, medicamente, până la aparatură, care îngreunează munca medicilor şi îngrozesc populaţia…
 
Demisiile unor parlamentari sau ale unor directori de spitale nu rezolvă nimic, ci arată doar cum pasează problema în mâna altuia. Soluţia ar fi să se facă ceva cu adevărat, dacă nu se doreşte cumva ca România să devină o ţară infectată de bacteriile din spitale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii