Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:07 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul între Oil Terminal și sindicat continuă. S-a ajuns la Tribunal

ro

13 May, 2021 05:46 3114 Marime text
  • Aseară, pe portalul Bursa de Valori București, la secțiunea Eveniment important de raportat, conducerea Oil Terminal Constanța a postat o „Informare dosar nr. 3281/118/2021 în contradictoriu cu Sindicatul Oil Terminal”.
 
Prin acest anunț Societatea Oil Terminal S.A. informează actionarii și investitorii că în data de 12.05.2021 s-a primit la sediul societății cererea de chemare în judecată care face obiectul dosarului nr. 3281/118/2021 aflat pe rolul Tribunalului Constanța prin care reclamantul, Sindicatul Oil Terminal S.A., solicită instanței să pronunțe o hotărâre prin care să oblige părâta Oil Terminal S.A. la înregistrarea la ITM Constanta a Actului Adițional la Contractul Colectiv de Muncă prin care partile au convenit acordarea unor majorări salariale începand cu 1 iulie 2021 sub rezerva aprobarii Bugetului de Venituri și Cheltuieli în forma propusă.

 
„Precizăm că în ședința AGA din 29 aprilie 2021 acționarii nu au aprobat varianta de Buget de Venituri și Cheltuieli care cuprindea majorarile salariale invocate mai sus, ci varianta de BVC care cuprinde doar reîntregirea salariilor aferentă majorarilor acordate în 2020, prin urmare negocierile dintre părți au fost reluate”, se mai arată în anunțul de pe Bursa de Valori București.
 
Dosarul nu are, înca termen de judecată, Oil Terminal S.A. va proceda la efectuarea tuturor demersurilor procedurale care se impun în această speță.
Postarea de pe BVB este semnată de director general Sorin Ciutureanu, directorul pentru Dezvoltare Marieta Stași și șeful Compartimentului Acționariat-Comunicare Georgiana Dragomir.

Reamintim că la 29 aprilie anul acesta a avut loc, la poarta societății un protest spontan prin care angajații spuneau că sunt nemulțumiți că ministrul economiei nu a aprobat bugetul care prevedea, pe lângă altele, și creșterea salariilor cu 4% anul ăsta pentru angajați.

Totodată la 26 aprilie 2021, membrii Sindicatului din cadrul Societății OIL Terminal SA din Constanța au protestat la Ministerul Energiei (Splaiul Independenței nr. 202E) pentru același motiv.

Aceștia solicitau respectarea înțelegerii între Administrația companiei și Sindicat cu privire la încheierea unui act adițional la contractul colectiv de muncă care să cuprindă creșteri ale salariilor care să acopere rata inflației.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii