Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:46 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contre pe tema pilonului II de pensii. Ministrul de Finanţe Ionuţ Mişa a declarat că acesta se va desfiinţa. Ulterior a revenit asupra declaraţiei

ro

29 Jun, 2017 15:08 1442 Marime text
Guvernul va desființa pilonul II de pensii, a declarat joi, după audierile din Parlament, Ionuț Mișa, propus pentru a prelua postul de ministru al Finanțelor, informează Agerpres.ro

"Pilonul II de pensii se va desființa și banii se vor întoarce înapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat", a spus Mișa.


Potrivit acestuia, la nivelul Pilonului II de pensii sunt acumulate în prezent 40 miliarde lei.

"Din analiza pe care am făcut-o împreună cu colegii, pensia pe care a primi-o astăzi un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe lună", a spus Mișa.


El a precizat că beneficiile pentru cel care contribuie la Pilonul II de pensii nu sunt foarte mari.

"Luăm în calcul de a da posibilitatea fiecărui contribuabil să opteze către Pilonul III de pensii, către cel privat, sau să meargă către Pilonul I. Este alegerea contribuabililor", a mai arătat ministrul propus al Finanțelor.

UPDATE: Mihai Tudose, despre pilonul II de pensii: Nu se va desființa, punct

Premierul desemnat Mihai Tudose a afirmat joi, la Parlament, că nu se va desființa pilonul II de pensii, conform Agerpres.ro.  
 

„Nu se desființează. Eu nu știu de ce a spus (Ionuț Mișa — n.r.), o să îl întreb. Cum să spună așa ceva. Nu se desființează, punct", a precizat prim-ministrul desemnat.

UPDATE. 

Ulterior, ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa a transmis un comunicat de presă referitor la acest subiect. 

''În legătură cu informațiile apărute în presă potrivit cărora aș fi declarat că Guvernul are în intenție desființarea pilonului II de pensii, fac următoarele precizări: Nu am declarat că voi susține desființarea pilonului II de pensii. Nici nu am în intenție să fac acest lucru. Nu există în programul de guvernare această măsură. Am răspuns unei întrebări, care probabil a fost interpretată greșit, în legătură cu posibilitatea naționalizării pilonului II de pensii. Precizez încă o dată — nici nu desființăm pilonul II de pensii, nici nu îl naționalizăm'', punctează Mișa, într-un comunicat transmis AGERPRES.

 
Totodată, ministrul spune că nu ar fi putut face o astfel de previziune ''având în vedere că fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat''.
 

''Nu pot fi naționalizate fondurile publice. Regret confuzia creată și îi asigur pe toți românii că un subiect atât de complex și sensibil este tratat cu maximă seriozitate și profesionalism de echipa de la Ministerul de Finanțe'', conchide ministrul Ionuț Mișa, citat în comunicat.


 
Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii