Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:29 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Ministerul Finanţelor Publice. Titlurile de stat prin Trezorerie vor fi emise cu o frecvență trimestrială. Ce valoare va avea un titlu

ro

02 Oct, 2017 21:01 1324 Marime text
Ministerul Finanțelor Publice reamintește că lansează un nou instrument de datorie publică - alternativă de economisire pentru populație. Astfel, programul Tezaur va da posibilitatea tuturor persoanelor fizice interesate să achiziționeze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fără comisioane și cu o dobândă atractivă, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice. 
 
Spre deosebire de programul Fidelis, emisiunile de titluri de stat prin Trezorerie vor fi emise cu o frecvență trimestrială, în baza unor prospecte de emisiune, punându-se astfel la dispoziția persoanelor fizice un instrument de economisire de-a lungul unui întreg an. Așadar, orice persoană fizică va avea posibilitatea subscrierii frecvente a emisiunilor de titluri de stat pe o paletă mai largă de scadențe.
 
Mai mult, în scopul asigurării facilității accesului cât mai larg la aceste emisiuni, valoarea unui titlu de stat va fi de 1 leu, spre deosebire de valoarea de 100 de lei aferentă ultimelor titluri de stat emise prin programul Fidelis.
 
Totodată, un alt beneficiu al noului program constă în faptul că spre deosebire de emisiunile anterioare efectuate prin Trezorerie (înainte de anul 2005), aceste titluri de stat vor fi emise într-o formă dematerializată, persoanele fizice care vor cumpăra astfel de titluri urmând să își deschidă conturi în Trezorerie în acest sens. 
 
Prin noul program, titlurile de stat pentru populație vor fi emise prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului. În acelasi timp, veniturile obtinute din detinerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finantelor Publice, vor fi neimpozabile, conform actualelor prevederi din Codul Fiscal. Termenii și condițiile financiare aferente fiecărei emisiuni vor fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finantelor Publice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii