Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Transporturilor, proaspăt venit în funcție, face Alternativa Techirghiol și A4 până la bulgari

ro

16 Jan, 2021 01:00 7280 Marime text
  • Alt proiect este continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud, ca ocolitoare a Constanţei

Într-o conferință de presă susținută ieri, la ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă a amintit, printre altele, și de marile proiecte pentru zona litorală, cele care au dat de furcă tuturor celor care au trecut pe la conducerea acestei structuri guvernamentale.
 
Astfel, după ce a amintit de tronsonul de autostradă Braşov - Făgăraş, extinderea Magistralei 5 de metrou până la Pantelimon, a fluturat și vechiul dosar al continuării autostrăzii A4 în sudul litoralului, până la Olimp, dar și de Alternativa Techirghiol.
 

„Alt proiect este continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud, ca ocolitoare a Constanţei, să continue peste canalul Dunăre-Marea Neagră, să treacă pe la vest de Lacul Techirghiol şi să ajungă, cel puţin în prima fază, până undeva în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate”, a spus Drulă


După care a continuat: „Avem în fază avansată un studiu de fezabilitate acolo. Numele nu e foarte clar la ce se referă. Se numeşte Alternativa Techirghiol, e ce v-am spus eu acum. E un obiectiv important pentru noi şi vom urmări să lansăm acest proiect pentru că are beneficii importante şi trebuie construit”.

Ministrul a mai spus că autostrada A4, Centura ocolitoare a oraşului Constanţa, realizată în regim de autostradă, este deschisă integral şi se intenţionează prelungirea ei până la graniţa sudică a României cu Bulgaria. 


Trebuie, totuși să reamintim povestea cu Alternativa teccă în iulie 2016 CNAIR a atribuit contractul pentru elaborare Studiu de Fezabilitate, Elaborare Proiect Tehnic și DTAC pentru obiectivul Alternativa Techirghiol.

Compania care a câştigat contractul proiectul Alternativa Techirghiol nu este o noutate, povestea intrând, oarecum, într-o linie dreaptă în 2016.

Și de atunci orice ministru al transporturilor tot alternativa asta o face.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii