Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dată-limită de depunere a declaraţiilor 392A, 392B şi 393. Amenzi uriaşe (documente)

ro

12 Feb, 2016 00:00 2212 Marime text
Toţi contribuabilii, indiferent de forma lor de organizare, trebuie să depună la Fisc declaraţiile informative 392A şi 392B aferente anului 2015 până pe 25 februarie. Cu ajutorul acestora se stabileşte contribuţia României la bugetul Uniunii Europene.
 
Această declaraţie trebuie depusă atât de firmele plătitoare, cât şi cele neplătitoare de TVA, dar şi de persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale, asociaţii şi fundaţii.
 
Luându-se în considerare prevederile noului Cod fiscal, Fiscul a adoptat noi variante ale acestor formulare şi a actualizat instrucţiunile de completare. De la 1 ianuarie, declaraţiile 392 pot fi transmise şi online. Totodată, cele două declaraţii, potrivit legii, pot fi depuse la registratura organului fiscal competent şi la poştă, prin scrisoare recomandată, ca şi până acum, dar şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.
 
Declaraţiile 392A şi 392B se depun până pe data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare, la organul fiscal competent. Acestea pot fi descărcate cu ajutorul programului de asistenţă pus la dispoziţie gratuit de unităţile fiscale, care poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Fiscului.

Ce amenzi riscă contribuabilii?

Potrivit noului Cod de procedură fiscală, dacă nu se depun cele două declaraţii, 392A și 392B, contribuabilii ar putea fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 12.000 şi 14.000 de lei pentru contribuabilii mijlocii şi mari, respectiv între 2.000 şi 3.500 de lei pentru ceilalţi contribuabili.

Termen-limită pentru declaraţia 393

Până la aceeaşi dată, 25 februarie, trebuie depusă şi Declaraţia 393, utilizată pentru declararea veniturilor obţinute, în anul de raportare, din vânzarea de bilete pentru transportul rutier internaţional de persoane, cu locul de plecare din România.
 
Potrivit dispoziţiilor art. 316 din Codul fiscal, această declaraţie se întocmeşte de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA, care, în cursul anului precedent, au prestat servicii de transport internaţional de persoane.
 
În secţiunea „Documente“, pot fi consultate formularele şi instrucţiunile de completare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii