Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Competentă de Reglementarea Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, cu sediul în Constanța, are un nou președinte. Care a mai fost

ro

05 Apr, 2018 18:47 2576 Marime text
 
Astăzi prin decizia primului ministru al României Viorica-Vasilica Dăncilă, cu numărul 171, publicată în Monitorul oficial al României, numărul 310, Constantin Gheorghe a fost numit președinte, cu rang de secretar de stat, la Autoritatea Competentă de Reglementarea Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Gheorghe vine pe această poziție în locul lui Iulian Clișeru, care a fost numit pe 15 martie anul acesta în locul lui Iulian Offenberg.

De altfel, Gheorghe a mai fost pe această poziție pe care, de altfel, mai fusese prin decizia fostului prim ministru al României Sorin Grindeanu, în aprilie anul trecut.

Potrivit HG nr. 688/2017 Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și exercită atribuțiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare.

Sediul principal al ACROPO este în Constanța (foto), iar cel secundar în municipiul București.

Conducerea ACROPO este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat și de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, numiți pe o perioadă de 5 ani și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Structura organizatorică a Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră va fi compusă din 54 de posturi, exclusiv exclusiv președintele, vicepreședinții și cabinetul președinte

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii