Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dreptul la replică al poliţiei şi sacoşa cu struguri

ro

03 Dec, 2008 02:43 1722 Marime text

Către

Cotidianul „Ziua de Constanţa",

Domnului redactor-şef

Referitor la materialul de presă intitulat „Poliţist fotografiat luând mită", publicat în cotidianul ZIUA de Constanţa, în data de 01.12.2008, sub semnătura dumneavoastră, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

În urma verificărilor dispuse de către conducerea IPJ Constanţa şi şeful Serviciului Poliţiei Rutiere s-a stabilit faptul că pozele publicate ieri datează din data de 26 septembrie 2008, atunci când, în jurul orei 10.00, agentul de Poliţie Rutieră îşi exercita atribuţiunile de serviciu pe B-dul Lăpuşneanu, împreună cu un lucrător din cadrul Poliţiei Locale. Agentul s-a întâlnit la acea dată cu un prieten de familie, cadru activ al unei alte structuri MIRA, cei doi fiind foşti colegi de serviciu. Conducătorul auto s-a oferit să-i dea amicului său, într-o pungă, mai multe fructe pe care acesta le culesese din curtea bunicilor săi, din localitatea Băneasa.

Având în vedere conţinutul articolului dumneavoastră, structuri specializate ale MIRA în lupta împotriva corupţiei s-au sesizat din oficiu şi vor demara o anchetă în acest sens.

Considerăm că imaginea instituţiei noastre a fost afectată, în condiţiile în care informaţiile publicate în articolul dumneavoastră sunt neconforme cu realitatea, întrucât nu sunt susţinute de o documentare temeinică, ci au bază interpretarea tendenţioasă a unor fotografii.

În virtutea dreptului la replică şi a relaţiilor de bună colaborare dintre instituţiile noastre, a obiectivităţii de care ambele părţi trebuie să dăm dovadă, vă adresăm rugămintea să aveţi în vedere aceste precizări şi să publicaţi prezentul răspuns în paginile cotidianului dumneavoastră.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Şi totuşi?


Pe marginea dreptului la replică, trimis de comanda IPJ, se nasc câteva întrebări:

1.Este normal ca un poliţist de la SPR să primească o sacoşă, indiferent cu ce, de la un participant la trafic?

2. Ce au gândit cei care au văzut cele 66 de fotografii publicate pe pagina noastră de internet?

3. Ce au gândit participanţii la trafic când au văzut că un poliţist primeşte o sacoşă de la un şofer?

4. De ce trebuie să credem noi că într-adevăr poliţistul a primit o sacoşă cu struguri? Doar pentru că aşa au declarat el şi conducătorul auto?

5. Poate fi considerată mită primirea de sacoşe pline de către un poliţist?

6. De ce comanda poliţiei nu ne-a solicitat mai înainte fotografiile, pentru a le analiza, şi după aceea să ne trimită dreptul la replică?

7. Şi-a părăsit poliţistul misiunea pe care o avea pentru a se ocupa de transportul sacoşei la maşina poliţiei comunitare?

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii