Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:23 18 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdictul, pe 21 februarie Doar sentinţe corecte pentru Nicuşor

ro

14 Feb, 2012 00:00 2239 Marime text
01Nicusor-NicusorConstantinescu.jpgTensiune şi suspans sporit în procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este judecat pentru abuz în serviciu, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În contextul în care instanţa a amânat cu încă o săptămână pronunţarea unui verdict în cazul său, omul politic a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că este dosarul este unul instrumentat politic şi că, deşi nu ştie care va fi decizia instanţei în cazul său, pentru el „nu există sentinţe defavorabile, ci doar sentinţe corecte".

Declaraţiile preşedintelui CJC vin la circa o săptămână după ce, în sala de judecată, procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat condamnarea politicianului la închisoare cu executare. În paralel, în aceeaşi şedinţă, apărarea a cerut achitarea lui Constantinescu, pe motiv că este total nevinovat de acuzaţiile aduse de DNA. Bună sau rea, favorabilă, corectă sau chiar abuzivă în ochii unora, cert este că sentinţa pentru Nicuşor Constantinescu nu pare să se afle pe lista priorităţilor Judecătoriei Constanţa. Ieri, magistraţii constănţeni, în completul prezidat de judecătoarea Delia Molnar, au hotărât să amâne cu încă o săptămână pronunţarea unei soluţii. Când toată lumea aştepta cu sufletul la gură verdictul, Nicuşor Constantinescu declara în conferinţă de presă că este condamnat politic, a vorbit despre poliţia politică pe care ar reprezenta-o Direcţia Naţională Anticorupţie şi şi-a explicat refuzul constant de a se prezenta la propriul proces.

De ce nu a venit la proces

Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi-a motivat atitudinea afişată constând în faptul că nu a vrut să meargă în instanţă nici măcar când a fost citat cu mandat de aducere pentru că nici avocatului său nu i s-a permis accesul la dosar, pe parcursul urmăririi penale. „Este dreptul fiecărui cetăţean de a tăcea, iar eu consider că acele mandate de aducere emise de instanţă au fost un abuz în serviciu", a spus Constantinescu. Aşa cum precizam mai sus, întrebat despre cum va fi decizia instanţei, preşedintele CJC a răspuns că nu ştie care va fi hotărârea judecătorilor, dar că nu există sentinţe defavorabile lui, ci doar sentinţe corecte. De asemenea, politicianul local a vorbit despre poliţia politică pe care ar reprezenta-o Direcţia Naţională Anticorupţie, dar şi despre faptul că nu poate fi condamnat atâta vreme cât nu există păgubit, nefiind constituite părţi civile în proces. În aceeaşi ordine de idei, preşedintele CJC ar fi afirmat că la momentul respectiv, Consiliul Judeţean Constanţa nu era parte în contract, ci beneficiarul final. „Asta şi urmăresc, să mă condamne, ca să nu mai candidez", a afirmat Nicuşor Constantinescu în cadrul conferinţei de presă, despre procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În proces, instanţa a amânat pronunţarea pe data de 21 februarie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii