Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uzun s-a îmbolnăvit Comisia pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement a CLM Constanţa îi cere socoteală şefei SPIT în privinţa sediilor

ro

18 Nov, 2016 00:00 7171 Marime text
În cursul zilei de ieri, s-a întrunit Comisia pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement din cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost cel privind sediile SPIT Constanţa care funcţionează în spaţii închiriate. În acest sens, membrii comisiei i-au solicitat aceste informaţii directorului SPIT Constanţa, Virginia Uzun. Doar că, ieri, şefa SPIT nu s-a prezentat la comisie, invocând o problemă personală.
 
„Luni s-a transmis adresă către directorul Uzun de către Comisia 3, ca azi (n.r. ieri) să se prezinte să discutăm situaţia sediilor. A venit un inspector SPIT care nu avea mandat să discute problema şi doar a comunicat faptul că doamna Uzun este în concediu medical. Comisa va emite adrese conform procesului-verbal încheiat“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, consilierul local şi secretarul Comisiei 3, Victor Constantin.
 
În procesul-verbal al şedinţei Comisiei nr. 3 se precizează următoarele: „Privind adresa nr. 156785/14.11.2016 transmisă de comisie către SPITVBL Constanţa, în atenţia doamnei director executiv Virginia Uzun, pentru a discuta situaţia imobilelor pe care serviciul le administrează, se precizează faptul că doamna Uzun se află în concediu medical, fiind prezentă în şedinţă doamna Roberta Tiţă, inspector SPITVBL, pentru a face această precizare. Se va emite o adresă către SPITVBL Constanţa pentru a comunica situaţia sediilor, contractele de închiriere şi anexele la acestea, corespondenţa şi documentele justificative care au stat la baza închirierii spaţiului amplasat în bulevardul Tomis 112. Pentru proxima şedinţă a comisiei va fi înaintată o adresă către directorul executiv pentru a se prezenta personal la şedinţă, având în vedere că nu a mandatat o persoană să reprezinte informaţiile cerute de comisie“. Precizăm că din Comisia 3 - Comisia pentru servicii publice, comerţ, turism şi agrement - fac parte: Cătălin-Florin Papuc, preşedinte, Victor Constantin, secretar, Cristina Andreea Văsii, Adriana Teodora Câmpeanu, Aurelian Marius Marin, Ioan Solomon, Teodor Patrichi.

Un nou sediu al SPIT Constanţa, pe bulevardul Tomis nr. 112 

De altfel, miercuri, SPIT Constanţa a anunţat că deschide un nou sediu pe bulevardul Tomis nr. 112. Aşa cum prezenta cotidianul ZIUA de Constanţa, imobilul în care se mută SPIT Constanţa a fost ridicat pe un fost teren al RAEDPP-ului, vândut, în 2014, lui Marius Tărcatu. Miercuri, am contactat-o pe Virginia Uzun, directorul SPIT Constanţa, pentru a afla mai multe detalii despre noul sediu. Aceasta ne-a comunicat că imobilul a fost închiriat, iar numele proprietarului este confidenţial. „Vom plăti o chirie de 9 euro pe metrul pătrat. În total, suprafaţa închiriată este de 2.000 mp. Aceasta este cea mai mică chirie pe care o plătim pentru spaţiile închiriate. Cât priveşte numele proprietarului imobilului, acesta este confidenţial. Noi am publicat de două ori anunţuri, în vederea închirierii unui spaţiu“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Virginia Uzun. Potrivit directorului SPIT Constanţa, imobilul a fost închiriat pentru o perioadă de „patru sau cinci ani“.

Povestea imobilului de pe bulevardul Tomis 112

În ediţia din 5 mai 2015, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat articolul „Pe un fost teren al RAEDPP-ului vândut lui Marius Tărcatu. Imobilul ridicat de Eden SRL pe Tomis va suferi noi recompartimentări“. În articolul respectiv, relatam că societatea Eden SRL continuă construcţia imobilului cu trei etaje pe bulevardul Tomis nr. 112. În februarie 2010, Iani Beciu a obţinut de la Primăria Constanţa autorizaţie pentru construire imobil S+P+4/5E - spaţii comerciale, birouri şi locuinţe, pe bulevardul Tomis 112, iar în anul 2015, pe data de 8 mai, societatea Eden SRL a obţinut de la Primăria Constanţa Autorizaţia de construire nr. 771 pentru „Modificare proiect autorizat cu AC nr. 299/26.02.2010 şi nr. 543/29.04.2014 - Construire imobil S+P+4/5E, spaţii comerciale, birouri şi locuinţe, repoziţionare scară şi lift, recompartimentări interioare şi modificări faţade“.
 
Potrivit Registrului Comerţului, Eden SRL a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Aurel Vlaicu nr. 189C. Firma are un capital social subscris de 3.010 lei, integral vărsat, compus din 301 părţi sociale. Asociat unic este Neculai Beciu, născut pe 17.02.1950, în Ceamurlia de Sus, Tulcea. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Citeşte şi: 

Pentru 18.000 de euro pe lună Cum a ajuns SPIT Constanţa chiriaş la Eden SRL în clădirea ridicată pe terenul vândut de RAEDPP (galerie foto)
 
Pe un fost teren al RAEDPP-ului vândut lui Marius Tărcatu Imobilul ridicat de Eden SRL pe Tomis va suferi noi recompartimentări
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii