Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde îl va găsi 2012?! PDL-iştii plusează - „Nicuşor negociază şi cu generalul Oprea şi cu Vanghelie, care face partid pentru Geoană!"

ro

19 Dec, 2011 00:00 2895 Marime text
cap_1.jpgOri referendumul i-a pus capac, ori perspectivele sunt sumbre pentru USL. Ori... ori... Revin în atenţie informaţiile potrivit cărora Nicuşor Constantinescu nu s-ar mai simţi bine în PSD.

Parlamentarii PDL conectaţi la zvonistica dâmboviţeană spun că, mai nou, Constantinescu ar fi început şi o serie de discuţii în perspectiva înfiinţării partidului lui Mircea Geoană, negocieri de care s-ar ocupa primarul sectorului V, Marian Vanghelie. Cert este că agitaţia de la nivel naţional din Partidul Social Democrat s-a transferat şi la Constanţa, lasă să se înţeleagă o serie de membri PDL. „Unii bat zilnic drumul la Bucureşti. E mare nebunie", a auzit şi prim-vicepreşedintele Florian Constantin. Ruptura de PSD s-a vehiculat şi în urmă cu un an. Atunci, Constantinescu s-ar fi enervat şi ar fi propus ca echipa Mazăre să iasă din partid. Spiritele s-au calmat la apelul lui Radu Mazăre, care ar fi spus că deocamdată nu trebuie să părăsească nimeni partidul. În acea perioadă, Mazăre şi-a anunţat intenţia de a candida pentru conducerea PSD, tocmai pentru a trimite un mesaj conducerii centrale. Toată discuţia din 2010 avea legătură cu faptul că organizaţiile care nu îi erau fidele lui Mircea Geoană, pe atunci liderul partidului, aveau să primească un număr mai mic de delegaţi la Congresul la care Victor Ponta a devenit noul preşedinte al partidului. Însă din cauza slabei reprezentări, Nicuşor Constantinescu n-a reuşit să ajungă unul dintre vicepreşedinţi.

Nicuşor Constantinescu: „PSD va ieşi mai întărit după excluderea lui Geoană"

Şi totuşi, de ce ar vrea Constantinescu pe viitor cu Geoană, de vreme ce a declarat în urmă cu ceva timp că după excluderea lui Geoană partidul nu se va rupe, ci va ieşi mai întărit. Întrebat dacă PSD se va rupe după hotărârea de excludere a lui Geoană, Constantinescu a declarat: „Acest lucru nu se va întâmpla. Nu se rupe niciun PSD, staţi liniştiţi, va fi mai puternic. PSD se va întări şi va fi mai puternic, pentru că s-a clarificat această situaţie în care erau mai mulţi poli de putere". Totodată, legat de acuzele pe care Mircea Geoană le-a adus în şedinţa CEx al PSD, Nicuşor Constantinescu a susţinut că mulţi dintre pesedişti s-au simţit jigniţi. „Nu ştiu de ce a vorbit foarte urât despre noi. Noi, cei care în 2005, împotriva lui Ion Iliescu, l-am pus preşedintele PSD, noi cei care la Congresul din 2006 l-am pus tot preşedinte al PSD. Ne-a jignit...Ce să ne reproşeze, că a pierdut dânsul alegerile? L-am întrebat de ce nu şi-a dat demisia după pierderea alegerilor prezidenţiale şi a trebuit să vină Congresul în aprilie să-l schimbăm noi, şi alte şi alte chestiuni. Nu a avut puterea să recunoască faptul că a fost înfrânt în alegeri şi să o ia de la capăt", a mai afirmat preşedintele CJ Constanţa. Cu toate acestea, unul dintre parlamentarii PDL a susţinut că la Bucureşti se aude că „Nicuşor ar negocia cu Vanghelie via Geoană. Petrică Miu ar putea fi omul lui Constantinescu în ISJ şi parte a acestor negocieri la dublu, şi cu Geoană, şi cu UNPR", a precizat parlamentarul.

Negocierile cu UNPR nu sunt o noutate

Nicusor_Vanghelie_-_Petrica_Miu.jpg

Despre negocierile pe care le-ar fi demarat Nicuşor Constantinescu cu UNPR au vorbit atât colegi de-ai săi de partid, dar şi adversarii politici. O glumă sau o intoxicare? Cert este că, în politică, niciodată nu trebuie să spui niciodată. Negocierile vizează susţinerea pentru un nou mandat de preşedinte de CJ. Deşi este greu de crezut, având în vedere protocolul USL la nivel naţional, încurcate pot fi căile Domnului în 2012, când orice candidat care se ştie cu musca pe căciulă ar putea avea un disconfort serios la umbra unui dosar penal răsucit precum cuţitul în rană. Până la închiderea ediţiei, nici Nicuşor Constantinescu, nici Mircea Geoană nu au putut fi contactaţi. Cât despre UNPR... cheia ar putea fi Petrică Miu, despre care întrebat fiind ministrul Funeriu de către un parlamentar de Constanţa, la rându-i nemulţumit de situaţia din Inspectoratul Şcolar, a primit un răspuns sec: „Domnul Miu este rezultatul unei negocieri". În continuare, ministrul ar fi exclamat: „Îi dăm o lună, vedem cum evoluează negocierilor şi vom vedea!".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii