Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Troc între PSD-iști în Consiliile de Administrație ale societăților municipiului Constanța

ro

22 Aug, 2023 18:00 2872 Marime text
  • Damian Ionel a demisionat din calitatea membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al societăţii Administraţia Fondului Imobiliar SRL, ca urmare a desemnării pentru un mandat de patru ani ca administrator la Confort Urban SRL
  • Damian este de anul trecut și director la Neptun Olimp SA și controlează și firmele Vîlcele SRL cu sediul în Negru Vodă, Domino Litoral SRL cu sediul în Eforie Sud dar și VL-K4 DAMI SPORT SRL cu sediul în Constanța
  • În locul acestuia a fost numit pentru un mandat de maxim șase luni, în CA-ul AFI SRL, colegul său de partid Daniel Darea, până de curând și el administrator provizoriu la Confort Urban
  • Cei doi sunt membri în organizația municipală a PSD Constanța


 
 Municipiul Constanța în calitate de asociat unic al societăţii Administraţia Fondului Imobiliar SRL a decis prin hotărârea nr.2 din 3 iulie a.c., încetarea contractului de mandat nr. 73016/10.04.2023 a lui Damian Ionel, membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al societăţii Administraţia Fondului Imobiliar SRL, ca urmare a solicitării exprese a acestuia, înregistrată la Primăria Municipiului Constanţa sub nr. 112151/13.06.2023.
 
Din acest motiv s-a procedat la numirea unui membru provizoriu în Consiliului de Administraţie, pentru un termen de 4 luni, respectiv de la data de 03.07.2023 până la 02.11.2023, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice, până la maxim 6 luni, până la finalizarea procedurii de selecţie.
Noul administrator numit în Consiliul de Administraţie este Daniel Darea, potrivit hotărârii publicate în Monitorul Oficial partea partea a IV-a cu numărul 3687 din data de 18 august 2023.
 
Reamintim, recent, Primăria Constanța a finalizat procedura de recrutare și selecție pentru cinci poziții de membru în consiliul de administrație al societății Confort Urban SRL, pentru un mandat de patru ani, societate în care este de asemenea asociat unic.
 
În urma procesului de recrutare, în cadrul căreia municipalitatea a fost asistată de expertul independent Fox Management Consultants SRL, Ionel Damian a fost desemnat administrator neexecutiv în Consiliul de Administrație al societății.
 
Totodată, Damian care este vicepreședinte al organizației municipale a PSD a fost desemnat și președinte al CA-ului de la Confort Urban, conform deciziei consiliului de administraţie nr. 318/11.05.2023. Damian este de anul trecut și director la Neptun Olimp SA. Menționăm că a mai deținut această funcție și în perioada 2016-2017.

Social-democratul controlează și firmele Vîlcele SRL cu sediul în Negru Vodă, Domino Litoral SRL cu sediul în Eforie Sud dar și VL-K4 DAMI SPORT SRL cu sediul în Constanța.
 
Din Consiliul de Administrație al societății mai fac parte și Stere Hira, Mihaela Zarcu , Alexandru Marius Timofte și Horia Marius Căliminte. Mandatele de administrare au intrat în vigoare începând cu 04.05.2023 și sunt valabile până la data de 04.05.2027.
 
În cadrul aceleiași ședințe a AGA Confort Urban SRL s-a constatat încetarea de drept a mandatelor de administratori provizorii ale lui Horia Căliminte, Ioan Solomon, Radu Liviu Anghel, Daniel Darea, Stere Hira și Brîndușa Mădălina Mărgărit.
 
După cum v-am arătat anterior, Daniel Darea, membru PSD a fost însă recuperat și numit în funcția de membru provizoriu în Consiliului de Administraţie la Administrația Fondului Imobiliar SRL.
 
 
În ce privește experiența profesională, Daniel Darea a înscris în CV:
 
- din septembrie 2016 până în prezent - șef birou Avize - Verificări - Control - Trafic la RAJDP Constanța;
- din februarie 2017 până în prezent - membru CA SC Confort Urban SRL Constanța
- mai 2015 - decembrie 2015 - șef secție Drumuri RAJDP Constanța
- iulie 2014 - mai 2015 - șef serviciu Avize - Verificări - Control - Trafic la RAJDP Constanța
- iulie 2010 - iulie 2014 - agent constatator RAJDP Constanța
- aprilie 2014 - iulie 2015 - reprezentant al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului în AGA ale SC Litoral SA și SC Mamaia SA
- iulie 1995 - decembrie 2009 - operator portuar la SC Socep SA.
 
Educație și formare profesională:
 
- 2017 - 2019 - Universitatea „Andrei Șaguna Constanța“ - Facultatea de Drept și Științe Administrative, specializarea Drept administrativ
- 2012 - 2014 - Universitatea Ovidius Constanța, master în Administrație Europeană, Instituții Publice și Politice
- 2011 - 2014 - Universitatea „Andrei Șaguna Constanța“ - Facultatea de Drept și Științe Administrative, specializarea Administrație publică
- 2008 - 2011 - Liceul Teoretic „CA Rosetti“ Constanța.
 


 
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Știri Constanța Președintele CA este membru PSD. Cine va conduce Confort Urban SRL pentru următorii patru ani? (DOCUMENTE)

Daniel Darea, membru în Consiliul de Administrație al Confort Urban SRL, averea și interesele (DOCUMENTE)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii