Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul despre compania care a contestat licitația Când se deschid ofertele pentru proiectarea și execuția noului CET de la Constanța?

ro

29 Oct, 2023 17:00 2202 Marime text
  • Achiziția contractului de proiectare şi execuție lucrări, pentru obiectivul de investiții „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța” a fost întârziată 3 săptămâni din cauza unei contestații depuse la CNSC
  • Firma contestatoare a solicitat Consiliului să dispună anularea procedurii de licitație, însă nu a mai achitat cauțiunea
  • Pentru aceste motive, Consiliul a respins contestația formulată de Electromontaj Carpați SA
  • Deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET va avea loc pe 30 octombrie a.c
  • Valoarea totală estimată este de 588.257.505 lei
  • Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2414/C5/2809 din 16.10.2023 la contestația nr. 475/05.10.2023, formulată de Electromontaj Carpați SA cu sediul social în Sibiu, reprezentată legal prin director general Adrian Popescu, împotriva fișei de date a achiziției și a răspunsului consolidat al autorității contractante la solicitările de clarificări, publicat în SEAP în data de 27.09.2023, elaborate de Primăria Municipiului Constanța.

Este vorba despre procedura de licitație deschisă, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Achiziția contractului de proiectare şi execuție lucrări, pentru obiectivul de investiții «Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța»”, anunț de participare nr. CN1057734/ 26.07.2023.

Firma contestatoare a solicitat Consiliului să dispună anularea procedurii de licitație, însă nu a mai achitat cauțiunea.

Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația formulată de Electromontaj Carpați SA.

Decizia este obligatorie și împotriva acesteia se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.

Reamintim că deschiderea deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET a fost suspendată de Primăria Constanța în urma acestei contestații.

La acel moment, Primăria Constanța a transmis că „același reclamant care nu a fost de acord cu procedura de achiziție de la Constanța, a depus contestație și la Arad, iar Oradea este într-o situație similară”.

În urma respingerii de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor,  conform  art. 61, ind. 1,  din Legea nr. 101/2016, a contestației, Primăria Constanța are acum cale liberă pentru a stabili câștigătorul licitației privind achiziția de proiectare și execuție a noului CET.
Din cauza acestei contestații, procedura de achiziție a fost întârziată cu 3 săptămâni.

Deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET va avea loc pe 30 octombrie a.c.

Despre proiectul noului CET
 
Proiectul, „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență vizează reducerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.

 
Prin acest proiect se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Acesta va fi construit în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz va fi de 97 MW.
 
Valoarea totală estimată este de 588.257.505 lei.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Operatorul economic care participă la achiziție trebuie să aibă în obiectul de activitate autorizat, principal sau secundar, corespondent al obiectului prezentului contract.

Informațiile cuprinse în certificatul constatator trebuie sa fie reale/ valabile la momentul prezentării acestuia.

În cazul unei asocieri de operatori economici, fiecare dintre membrii asocierii trebuie sa prezinte acest document pentru partea de contract pe care o va implementa.

Media cifrei de afaceri globală, în ultimii 3 ani (2020, 2021, 2022), trebuie să fie cel puțin egală cu 331.000.000 lei.

Ofertanții trebuie să facă dovada îndeplinirii cerinței privind capacitatea tehnica si profesionala prin prezentarea de servicii si lucrări similare "duse la bun sfarsit" realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 8 ani (împliniți la data limită stabilita pentru depunerea ofertelor) la nivelul a minim un contract.
 
Electromontaj Carpați SA
 
Firma care a contestat licitiația pentru „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța” are sediul social în Sibiu.

În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 51,148,504 lei,  profit de 1,784,979 lei și 195 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 45.13%, potrivit www.termene.ro.

Compania a fost înființată în 1992 și are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații”.

Acționarii firmei sunt Romelectro Investment Development SRL cu sediul social în București care deține 70.06% din acțiuni, listă acționari persoane fizice cu 18.67% din acțiuni și listă persoane juridice cu 11.27% acțiuni.

Administratorii companiei care figurează cu 11 contracte directe din achiziții publice sunt: Sorin Stuparu, Dănuț Ungureanu și societatea Teranova Business & Consulting SRL.
 
Romelectro Investment Development SRL
 
Înființată în 2012, compania cu sediul social în București se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management. Administratorul societății este Dănuț Ungureanu.

Asociați sunt: Multigrup Activ Distribution SRL din București, Valtellina Est Europa SRL din Sibiu și persoanele fizice: Emil Vasile, Ion Șerban Dan Dima, Viorel Burla, Rodica Maria Nițulescu, Mircea Maruseac, Liliana Carmen Șchiopu, Elena Baroean, Aurelian Florin Comănici, Ion Radu Farca și Ionel Lupșă. Comanditar este Viorel Gafița.

Potrivit www.termene.ro, în 2022, compania nu figurează cu niciun angajat iar pierderile au fost de 2.619.969 lei.

 
 
Teranova Business & Consulting SRL
 
Cu sediul social în București, compania înființată în 2013 se ocupă de lucrări de construcții a altor proiecte inginerești n.c.a.

Asociați sunt Florin Lupu, Valentin Răducanu și Dumitru Călin Filipoiu iar administrator este Florin Lupu.

Compania figurează cu 65 de contracte directe din achiziții publice potrivit www.termene.ro.

În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 1.114.518 lei, 3 angajați și profit de 628.786 lei, în scădere cu 28% față de anul trecut.

 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Licitația pentru noul CET a fost deblocată CNSC a respins contestația referitoare la procedura de achiziție de proiectare și execuție a noului CET de la Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii