Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru noul CET a fost deblocată CNSC a respins contestația referitoare la procedura de achiziție de proiectare și execuție a noului CET de la Constanța!

ro

20 Oct, 2023 12:18 936 Marime text
 
 
 
În urma respingerii de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor,  conform  art. 61, ind. 1,  din Legea nr. 101/2016, a contestației, Primăria Constanța are cale liberă pentru a stabili câștigătorul licitației privind achiziția de proiectare și execuție a noului CET.
 
Reamintim că deschiderea deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET a fost suspendată în urma unei contestații depuse pe 06.10.2023.

Același reclamant care nu a fost de acord cu procedura de achiziție de la Constanța, a depus contestație și la Arad, iar Oradea este într-o situație similară.

 
Din cauza acestei contestații, procedura de achiziție a fost întârziată cu 3 săptămâni. Deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET va avea loc pe 30 octombrie.
 
Proiectul, „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență vizează reducerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.
 
Prin acest proiect se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Acesta va fi construit în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz va fi de 97 MW.

 
 PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Știri Constanța A fost lansată în SEAP licitația pentru proiectarea și execuția noului CET al municipiului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii