Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magazin materiale de construcție pe bulevardul IC Brătianu PUD-ul inițiat de Prefabricate Dobrogea SRL, în consultare publică pe site-ul Primăriei Constanța (DOCUMENT)

ro

08 Oct, 2023 17:00 1544 Marime text
  • Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire magazin materiale de construcție și anexe, bd. IC Brătianu nr. 131, investitor Prefabricate Dobrogea SRL a fost lansat în consultare publică
  • Imobilul identificat cu nr. cadastral 254165, în suprafață de 69.769 mp este proprietatea SC Prefabricate Dobrogea SRL, având înscris drept de ipotecă legală în favoarea Dedeman SRL conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară
  • Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile până pe 12.10.2023
  • Comunicarea rezultatelor consultării publice se va face în perioada 13.10.2023 - 22.10.2023
  • La începutul lunii octombrie a.c., Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul pe care l-a depus Prefabricate Dobrogea SRL să se supună procedurii de efectuare a impactului asupra mediului
 
 
 
Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire magazin materiale de construcție și anexe, bd. IC Brătianu nr. 131, investitor Prefabricate Dobrogea SRL a fost lansat în consultare publică, vezi secțiunea „documente”.
 
Publicul este invitat să transmită observații asupra documentelor disponibile până pe 12.10.2023 prin email: primarie@primaria-constanta.ro, prin posta la adresa Primaria Municipiului Constanta - B-dul Tomis nr.51,etj.2, cam.212, Birou Planificare Urbană, sau depuse la registratura Primariei Municipiului Constanta, la Centrul de Informare Cetățeni, din incinta City Park Mall - B-dul Lapusneanu nr.116C.

Comunicarea rezultatelor consultării publice se va face în perioada 13.10.2023 - 22.10.2023.
 
Amplasamentul obiectivului de investiție este localizat în intravilanul municipiului Constanța, pe B-dul I.C.Brătianu, nr.131.La momentul elaborării docuentației, conform extrasului de carte funciară, imobilul este ocupat de 34 de corpuri de clădire.
 
Construcțiile industriale și edilitare ce făceau parte din fosta incintă a fabricii, cu un regim de înalțime parter, parter inalt și P+1, inactive și în stare de degradare, au fost autorizate spre desființare în baza unei proceduri separate. Lucrările au fost finalizate.
 
Imobilul identificat cu nr. cadastral 254165, este proprietatea SC Prefabricate Dobrogea SRL, având înscris  drept de ipotecă legală în favoarea Dedeman SRL conform înscrisurilor din extrasul de carte funciară.

Construcția principală va avea 19.688,45 mp, iar anexele vor fi diverse – de la gospodărire antiincendiu – 192,51 mp, cabină poartă, rafturi exterioare acoerite de 394 mp și 598 mp, copertină cărucioare, post de transformare și puncte de conexiuni electrice.
 
Conform memoriului de prezentare, „Investiția prin programul care o fundamentează este un magazin – depozit de vânzare a diferitelor categorii de materiale de construcții- “magazin general materiale de construcții”, scopul declarat al acestui tip de comerț fiind sprijinirea constructorilor, a micilor întreprinzatori și a persoanelor fizice care vor să construiască ca un “hobby” în aprovizionarea curentă cu produse de calitate și la prețuri corecte a mărfurilor specifice acestor activități.
 
Valoarea investiției este de 14.618.674 lei fără TVA, iar proiectul va fi implementat în 12 luni.
 
Construcția este astfel structurată în spațiul interior încât asigură separarea fluxurilor pentru clienți de circuitul de aprovizionare internă a magazinului. Compartimentările interioare sunt realizate prin poziționarea sistemelor de depozitare și expunere a mărfurilor comercializate și prin pereți ușori din gips carton, creând alveole de expunere a mărfurilor pe sortimente bine definite, cu circulații interioare prestabilite astfel încât să permită cumpărătorului să ia o decizie rapidă în alegerea și cumpărarea produselor.
 
Complexul astfel structurat oferă un parcurs fluid al spațiului interior, având cel puțîn două accese pentru clienți și acces separat pentru aprovizionare marfă și personal angajat.
 
Pe lângă spațiile de depozitare și comercializare, complexul dispune de spații interioare de birouri personal angajat, grupuri sanitare, spații auxiliare.
 
Corpul de clădire nou rezultat are dimensiunile maxime în plan de 237.78m x 93.58m, compus astfel:

-       latura lungă formată din 14 travei de 12.00m aferente magazinului propriu-zis, 2 travei de 12.00m și una de 18.00m aferente corpului drive-în și 2 travei de 9.60m și una de 6.40m aferente zonei de seră-grădina;
-       latura scurtă formată din 4 deschideri majore de 22.00m, una de 4.50m, o travee de 4.10m și o travee de 18.00m a copertinei exterioare recepție marfă.
 
Amintim că potrivit panoului de informare, lucrările au început în martie 2023, însă, la data de 30 mai 2023 se lucra intens la nivelarea terenului.
 
Amintim că prin Certificatul de Urbanism 3167, eliberat pe 9 decembrie 2022 de către Primăria Constanța, firma SC Prefabricate Dobrogea SRL a obținut documentul pentru imobilul de pe strada I.C. Brătianu din Constanța.
 
Mai precis, se va construi un magazin comerț cu amănuntul, cabină poartă, punct conexiune electrice, post transformare, copertine, amenajări exterioare, drumuri și platforme, parcaje, lucrări tehnico-edilitare, puț apă, pilon publicitar, panouri de direcționare și reclamă, reclame pe fațadă, împrejmuire teren, amenajare spații verzi, amenajări accesuri, organizare de șantier -lucrări de construire executate în perimetrul zonei ZRCC1.
Documentul este valabil 12 luni.
 
 
Prefabricate Dobrogea SRL
 
În vara acestui an, asociații companiei au adoptat o nouă decizie a Adunării Generale a Asociaţilor.
 
Astfel, asociații COMPREST UTIL - S.R.L., persoană juridică de naţionalitate română, cu sediul social în Constanţa, Strada Interioară 4 nr. 8, jud. Constanţa care deţine un număr de 84 părţi sociale, fiecare cu o valoare nominală de 100 lei, cu o valoare totală de 8.400 lei, reprezentând o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 98,82%, din capitalul social subscris şi vărsat integral și Vasilica Comănescu cetăţean român, care deţine 1 parte socială, în valoare nominală de 100 (osută) Iei fiecare, cu o valoare totală de 100  lei, reprezentând o cotă de participare Ia beneficii şi pierderi de 1,18% din capitalul social subscris şi vărsat integral, au hotărât:
 
„Art. 1. Actualizarea actului constitutiv al Societăţii Prefabricate Dobrogea SRL, durata de funcţionare a societăţii este nedeterminată.
Art. 2. Începând cu data de 01.07.2023, Şerban- Comănescu Adrian este numit administrator al societăţii cu puteri limitate pentru o perioadă de 50 de ani, iar acesta a acceptat în mod expres numirea, urmând să exercite atribuţiile prevăzute de Legea nr. 31/1990, de Actul Constitutiv al societăţii. Se aprobă forma contractului de mandat ce va fi încheiat cu administratorul Şerban-Comănescu Adrian.

Art. 3. Începând cu data de 01.07.2023, societatea va fi administrată de către Pancencu Iurin şi de Şerban- Comănescu Adrian.



Văduva lui Grigore Comănescu a preluat afacerile Grupului Comprest
 
Asfalt Dobrogea SRL (2008), din Constanța, îi are ca asociați pe Comănescu Vasilica - 99% și Pancencu Iurin - 1% care și  administrează firma. Activitatea principală a firmei constă în „Lucrări de construcții drumuri și autostrăzi”, are sedii secundare/puncte de lucru în Năvodari, B-dul Mamaia Nord 42 și 44, Ovidiu, lot 1, Sola 93, parcela A 473/26 și sediul social pe Interioară 4.


Asfalt Dobrogea SRL a declarat pentru anul fiscal 2021 o cifră de afaceri de 86.018.486 lei, profit de 9.363.649 lei și 163 de angajați.

 
Comănescu Vasilica mai deține calitatea de asociat în Com Util SRL (2003), Comprest Util SRL (1994), Somaco Construct SRL (2004) și Prefabricate Dobrogea SRL (2018). 
 
Pancencu Iurin mai administrează societățile Com Util SRL (2003), Comprest Util SRL (1994), Somaco Construct SRL  (2004) și Prefabricate Dobrogea SRL (2018). 

Reamintim, la începutul lunii octombrie a.c., Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis ca proiectul pe care l-a depus Prefabricate Dobrogea SRL să se supună procedurii de efectuare a impactului asupra mediului pentru construirea unui magazine Dedeman, pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanța, vezi secțiunea „citește și”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Detalii din documentațiile care intră la vot Când se întrunește Comisia de urbanism Constanța și ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

Decizie de la Mediu Un nou magazin Dedeman va fi construit în Constanța. Răspunsul primit de Prefabricate Dobrogea SRL

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii