Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:36 24 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul român, obligat să restituie bani şoferilor. Victorii pe bandă rulantă! Judecătorii din Constanţa vor lua deciziile definitive

ro

03 Aug, 2017 00:00 5309 Marime text
Taxa auto pentru autovehiculele la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană.
 
Creşte numărul celor care au obţinut în instanţă recuperarea taxei achitate pentru înmatricularea automobilelor (timbrul de mediu)! Tribunalul Tulcea a dispus noi soluţii prin intermediul cărora Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a fost obligată să restituie cetăţenilor diverse sume, achitate cu titlu de timbru de mediu. În prezent, toate aceste dosare se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţă care va lua decizii definitive.
 
Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusă pentru prima dată la 1 ianuarie 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană. Atunci, taxa de primă înmatriculare se calcula în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii. Timbrul de mediu a fost eliminat începând cu 1 februarie 2017.
 
În continuare, ZIUA de Constanţa prezintă noi decizii luate de judecătorii Tribunalului Tulcea în dosarele în care diverşi cetăţeni au avut câştig de cauză:
 
„Admite acţiunea. Obligă pe pârât (n.r. ANAF) să restituie reclamantei suma de 2.018 lei reprezentând timbru de mediu pentru autovehicule, achitată cu chitanţa seria (…) nr. (…) din 29.10.2014, precum şi la plata dobânzii calculate conform Codului de Procedură Fiscală, de la data plăţii - 29.10.2014 şi până la plata efectivă. Obligă pe pârât să plătească reclamantului suma de 512 lei - cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru + onorariu avocat)“.
 
„Admite cererea. Obligă pârâta (n.r. ANAF) la restituirea către reclamant a sumei de 3.599 de lei, achitată cu titlu de timbru de mediu. Obligă pârâta la plata către reclamant a dobânzii fiscale calculate de la data plăţii şi până la data restituirii efective a sumei mai sus arătate. Obligă pârâta la plata sumei de 800 de lei către reclamant, cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Admite în parte cererea. Obligă pârâta Administraţia Finanţelor Publice Tulcea la restituirea sumei de 5.728 de lei încasată cu titlu de taxă de primă înmatriculare şi la plata dobânzii fiscale de la data introducerii cererii şi până la data restituirii efective a sumei mai sus arătate. Respinge ca nefondată cererea referitoare la actualizarea debitului cu rata inflaţiei“.
 
„Admite cererea. Obligă pârâta la restituirea către reclamant a sumei de 2.301 lei achitată cu titlu de timbru de mediu. Obligă pârâta la plata către reclamant a dobânzii legale calculate de la data plăţii şi până la data restituirii efective a sumei mai sus arătate. Obligă pârâta la plata sumei de 233 de lei către reclamant, cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Admite cererea. Obligă pârâta la restituirea către reclamant a sumei de 2.301 lei achitată cu titlu de timbru de mediu. Obligă pârâta la plata către reclamant a dobânzii legale calculate de la data plăţii şi până la data restituirii efective a sumei mai sus arătate. Obligă pârâta la plata sumei de 233 de lei către reclamant, cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Admite acţiunea principală. Admite în principiu şi în fond cererea de intervenţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă pârâta să restituie reclamantului suma de 3.596 de lei, achitată cu titlu de timbru de mediu, cu chitanţa seria (…) nr. (…) din data de 30.12.2013, emisă de Trezoreria Măcin, jud. Tulcea, plus dobânda legală calculată de la data achitării şi până la restituirea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 300 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Admite acţiunea formulată de reclamantă. Obligă pârâtul (n.r. ANAF) să restituie reclamantei suma de 2.823 de lei reprezentând timbru de mediu pentru autovehicule, achitată cu chitanţa seria (…) nr. (…) din 11.01.2016, precum şi la plata dobânzii calculate conform Codului de Procedură Fiscală, de la data plăţii - 11.01.2016 şi până la plata efectivă“.
 
„Admite acţiunea principală. Admite în principiu şi în fond cererea de intervenţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă pârâta să restituie reclamantului suma de 2.070 de lei, achitată cu titlu de timbru de mediu, cu chitanţa seria (…) nr. (…) din data de 18.02.2015, emisă de Trezoreria municipiului Tulcea, judeţul Tulcea, plus dobânda legală calculată de la data achitării şi până la restituirea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 407 lei cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Admite acţiunea principală. Admite în principiu şi în fond cererea de intervenţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă pârâta (n.r. ANAF) să restituie reclamantului suma de 4.914 lei, achitată cu titlu de timbru de mediu, cu chitanţa seria (…) nr. (…) din data de 2.08.2016 emisă de Trezoreria Măcin, judeţul Tulcea, plus dobânda legală calculată de la data achitării şi până la restituirea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 900 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Admite acţiunea principală. Admite în principiu şi în fond cererea de intervenţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă pârâta (n.r. ANAF) să restituie reclamantului suma de 2.304 lei, achitată cu titlu de timbru de mediu, cu chitanţa seria (…) nr. (…) din data de 12.11.2014, emisă de Trezoreria Măcin, judeţul Tulcea, plus dobânda legală calculată de la data achitării şi până la restituirea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 731 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Respinge cererea pentru introducerea în cauză a Administraţiei Fondului pentru Mediu, ca nefondată. Admite acţiunea. Obligă pârâta să restituie reclamantului suma de 2.799 de lei, achitată cu titlu de timbru de mediu, cu chitanţa seria (…) nr. (…) din data de 8 octombrie 2015, emisă de Ministerul Finanţelor Publice - Trezoreria municipiului Tulcea, plus dobânda legală calculată de la data achitării şi până la restituirea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 280 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Respinge cererea pentru introducerea în cauză a Administraţiei Fondului pentru Mediu, ca nefondată. Admite acţiunea. Obligă pârâta (n.r. ANAF) să restituie reclamantului suma de 7.591 de lei, achitată cu titlu de timbru de mediu, cu chitanţa seria (…) nr. (…) din data de 13 ianuarie 2014, emisă de Ministerul Finanţelor Publice - Trezoreria Sulina, plus dobânda legală calculată de la data achitării şi până la restituirea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 300 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
„Admite acţiunea principală. Admite în principiu şi în fond cererea de intervenţie a Administraţiei Fondului pentru Mediu. Obligă pârâta să restituie reclamantului suma de 2.333 de lei, achitată cu titlu de timbru de mediu, cu chitanţa seria (…) nr. (…) din data de 29.11.2016 emisă de Trezoreria municipiului Tulcea, judeţul Tulcea, plus dobânda legală calculată de la data achitării şi până la restituirea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 534 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată“.
 
Citeşte şi: 
 
Fericire maximă printre şoferi! Se restituie timbrul de mediu! Unora li s-au umplut buzunarele de bani. Cazuri concrete
 
Veşti bune pentru toţi şoferii! Se înapoiază timbrul de mediu! Statul îţi plăteşte şi avocatul. Ce trebuie să faci

Ti-a placut articolul?

Comentarii