Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:37 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune pentru şoferi Îşi vor primi banii înapoi pentru timbrul de mediu

ro

15 Jan, 2017 00:00 2833 Marime text

 
Printre cele 102 taxe eliminate dupa intrarea in vigoare a „Legii Dragnea” se numără și timbrul de mediu. Astfel, milioane de şoferi primesc vești bune. Ministrul Finanțelor a anunțat că cei care îşi înmatriculează maşinile inclusiv în ianuarie şi achită timbrul de mediu îşi vor primi banii înapoi.
 
Deocamdată însă, nu este elaborată procedura prin care statul va înapoi banii. Taxa de timbru va fi eliminata de la 1 februarie.

Ce precizează legea adoptată pe 06.01.2017 prin care se elimină timbrul de mediu
 
„Art. XII. - Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 119 din 4 martie 2013, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările și completările ulterioare, se abrogă”.
 
Eliminarea timbrului de mediu, cel mai probabil de la 1 februarie, îi bucură pe cei care vor să-și cumpere o mașină, dar nu au bani de una nouă. Renunțarea la această taxă va avea însă și efecte negative, spun analiștii. Adică va crește numărul mașinilor vechi înmatriculate.
 
Guvernul caută deja soluții pentru a înlocui timbrul de mediu, una dintre cele 102 taxe eliminate de Parlament.ursa foto: avocatrecuperaretaxaauto.com
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii