Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:33 29 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitare neobişnuită Apele Române apelează la Primăria Constanţa să-şi unească forţele pentru igienizarea lacului Tăbăcărie

ro

11 Mar, 2020 00:00 2937 Marime text

În ediţia anterioară prezentam programul de igienizare a lacului Tăbăcărie, după cum a precizat directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL), Bogdan Bola. Surse din ABADL şi Primăria Constanţa au declarat pentru ZIUA de Constanţa că în cursul zilei de 10 martie a fost transmisă o solicitare de către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral municipalităţii constănţene cu privire la o eventuală colaborare pentru îmbunătăţirea parcului.


În scrisoarea transmisă către municipalitate, Primăria este rugată să ofere o soluţie pentru anumite zone din jurul lacului unde au fost montaţi stâlpi pentru limitarea accesului autoturismelor în parc. ABADL are nevoie să intre în zonă cu un tractor cu remorcă, un buldoexcavator, o camionetă, iar stâlpii respectivi îngreunează accesul. De asemenea, ABADL invită Primăria să se alăture acţiunilor pentru creşterea gradului de confort al turiştilor. Împreună, cele două autorităţi vor putea să igienizeze atât luciul de apă, cât şi împrejurimile lacului Tăbăcarie, putând astfel opri în mod eficient răspândirea deşeurilor pe lac.


Bogdan Bola, directorul ABADL, a declarat că acţiunile de igienizare vor avea loc fix înainte de începerea sezonului estival în România - 1 mai. Mai exact, în perioadele 13-16 aprilie şi 27-30 aprilie, angajaţii de la Apele Române vor curăţa lacul şi vor igieniza zonele cu stuf din parc. Mai exact, se curăţă apa, luciul de apă. De altfel, Apele Române urmează să facă un apel deschis către Primăria Constanţa pentru a se alătura campaniei de igienizare şi pentru a demonstra o bună colaborare interinstituţională pentru binele municipiului Constanţa.

 

Citeşte şi


Acţiuni de igienizare a lacului Tăbăcărie de către Apele Române. Când vor interveni angajaţii ABADL
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii