Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:47 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul nu i-a răpit dragostea față de fotbal Fiul fostului internațional ucrainean Kirill Kovalchuk se antrenează cu Black Sea Năvodari (GALERIE FOTO)

ro

23 Mar, 2022 00:00 3191 Marime text

 
  • Anton, care e născut în 2015, a venit alături de familie de la Odessa, acolo unde juca la un club de fotbal.
  • La AS Black Sea Năvodari micul jucător se pregătește la grupa antrenată de Cristian Mihăilă și Constantin Gechereanu.
  • În vârstă de 35 de ani, Kirill Kovalchuk s-a retras din activitatea de fotbalist anul trecut. El a jucat în carieră ca mijlocaș, având și patru selecții la echipa națională a Ucrainei, în 2014.
 
Plecați din Ucraina natală din pricina războiului, mulți dintre refugiați au ajuns și în județul Constanța. Printre copiii ucraineni sosiți pe litoral se numără și unii care făceau sport în țara lor și care au ales să-și continue activitatea la cluburi și echipe din Constanța.
 
Una dintre grupările care i-a primit cu brațele deschise pe micii sportivi din Ucraina este și AS Black Sea Năvodari, care a integrat în cadrul antrenamentelor de la grupele de fotbal mai mulți jucători. Printre ei se numără și un puști care poartă un nume celebru în fotbalul ucrainean, Anton Kovalchuk, acesta fiind fiul lui Kirill Kovalchuk, fost internațional al țării vecine! Anton, care e născut în 2015, a venit alături de familie de la Odessa, acolo unde juca la un club de fotbal. La AS Black Sea Năvodari micul jucător se pregătește la grupa antrenată de Cristian Mihăilă și Constantin Gechereanu. „Băiatul dovedește reale calități pentru fotbal. El era unul dintre cei mai buni din echipa sa de la Odessa. AS Black Sea Năvodari se bucură că poate sprijini copii din țara vecină, cărora războiul nu le-a luat și dragostea față de fotbal“, a declarat Cristian Mihăilă.     
 
„Bun venit în echipa noastră, Anton Kovalchuk! Fiul fostului mare internațional ucrainean, Kiril Kovalchuk, face parte de astăzi, din marea familie Black Sea Năvodari. Micul fotbalist a participat la primul său antrenament, unde a fost întâmpinat cu căldură de către colegi. Echipa îi urează «Bun venit!» și îi dorește mult succes!“, este mesajul clubului năvodărean.
 
În vârstă de 35 de ani, Kirill Kovalchuk s-a retras din activitatea de fotbalist anul trecut. El este născut în regiunea Odessa și a jucat în carieră ca mijlocaș, având și patru selecții la echipa națională a Ucrainei, în 2014. Printre echipele la acre a jucat se numără Dnipro Dnipropetrovsk II, Zimbru Chișinău, Tavria Simferopol, Tom Tomsk, Cernomoreț Odessa, FC Metalist Kharkiv, Karșiyaka SK sau FC Ordabasy.
 
În ultimul timp, grupe ale Black Sea Năvodari au participat și la turnee, atât pe plan local, cât și în țară, înregistrând rezultate frumoase.  Clubul a evoluat cu mai multe grupe la Brașov la Enjoy Sport’s Winter Cup 2022, iar grupa 2010 a reușit performanța de a termina turneul fără nicio înfrângere. O altă competiție a fost Cupa Primăverii, care s-a desfășurat la Năvodari, fiind rezervată copiilor născuți după 1 ianuarie 2014.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (AS Black Sea Năvodari)
 
Citește și:
 
Judoka Georgii Zantaraia
În 2018, ieșea vicecampion al României cu CS Pantheon Constanța, acum e în vâltoarea războiului din Ucraina (GALERIE FOTO)

 
O micuță gimnastă din Ucraina se pregătește alături de componentele grupei de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Victoria Cumpăna

Editorial
Solidaritatea nu are frontiere. Sportul constănțean, mângâiere pentru suflete hăituite de războiul din Ucraina

 
Doi tineri fotbaliști ucraineni, verișori, refugiați în România, se pregătesc cu juniorii Farului Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii