Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAEDPP se alimenteaza de la STOP-ul lui Zelca

ro

28 Feb, 2009 01:26 5052 Marime text

colaj_deschidere.jpgContractul dintre regia condusă de Radu Babuş şi firma lui Costică Zelcă valorează 131.285 lei fără TVA

Firma lui Costică Zelcă va furniza combustibili către Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, condusă de PSD-istul Radu Babuş.

Prin contractul 692 din 18.02.2002, cele două societăţi s-au înţeles ca STOP SRL să furnizeze combustibili, lubrifianţi, filtre şi accesorii auto pentru autovehiculele aflate în dotarea unităţilor de învăţământ aflate în subordinea regiei. Anunţul de atribuire 64764 din 2 februarie a.c. ne arată că licitaţia câştigată de SC STOP SRL a avut ca şi criteriu de selecţie cel mai mic preţ. Aşadar, în urma contractului semnat cu RAEDPP, Costică Zelcă, şeful de la STOP SRL, va băga în conturi nu mai puţin de 131.285 lei fără TVA.

Directorul Tănase, la şpriţ în timpul programului

Încercând să aflăm care este cantitatea de combustibil pe care STOP-ul lui Zelcă o va distribui către Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, l-am contactat telefonic pe directorul instituţiei, Radu Babuş, subalternul pe linie de partid al primarului Radu Mazăre. Foarte amabil, acesta a explicat faptul că nu cunoaşte toate detaliile licitaţiei sau ale contractului şi ne-a îndrumat către directorul Direcţiei de Învăţământ din cadrul RAEDPP, Ovidiu Tănase, omul care ar fi trebuit să ne explice ce şi cum. Numai că domnul Tănase nu a considerat oportun să ne răspundă la întrebări, ci a preferat să ridice tonul vocii şi să apostrofeze reporterul pentru că l-a deranjat „vineri seara". „Eu sunt la un şpiţ acum. Este vineri seara. Aşa vă găsiţi voi să mă frecaţi mereu", s-a răstit directorul Tănase. „Vineri seara" înseamnă pentru Ovidiu Tănase ora 15.30. Într-adevăr, vineri după-amiază. Când orice bugetar de soi este încă la serviciu. Însă nu şi directorul Tănase, care, după cum singur a spus, era la şpriţuri. Şeful RAEDPP şi-a cerut scuze pentru comportamentul subalternului său şi ne-a furnizat informaţiile de care avea nevoie. Aşadar, SC STOP SRL va livra către Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat 21.800 de litri de benzină şi 21.00 de litri de motorină, dar şi lubrifianţi, filtre şi accesorii auto.

Oxford + Malibu = Zelcă + Millenium

SC STOP SRL este un jucător de vază pe piaţa afaceristică din Constanţa. Costică Zelcă, unul dintre acţionarii societăţii, este patronul hotelurilor Oxford şi Malibu, care, de altfel, au drept proprietar tocmai societatea cu pricina. Firma cu sediul pe strada Dezrobirii nr. 92 şi cu obiect principal de activitate „comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule" îi are ca acţionari, cu 50%, pe Costică şi Silvia Zelcă. Restul afacerii aparţine firmei Millenium Global Trade Development SA, în spatele căreia se află Sorina Moscu Hortolomei. Millenium Global Development şi Hortolomei apar în aproape 90% din afacerile despre care se insinuează că ar fi ale aşa-numitei grupări Mazăre. La Millenium, acţionar majoritar este Valentin Gheorghe Ionescu, fost coleg cu primarul Radu Mazăre la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. Afaceristul Zelcă mai are o firmă, de data aceasta fără aportul soţiei, SC Petrol Primo Company SRL.

Constantin_Zelca_02.jpgNu-i Costică fără Miţu


Societatea are sediul pe bulevardul IC Brătianu nr. 218-220. În Petrol Primo Company, Costică Zelcă îl are drept asociat pe Mihăiţă Vasea. Miţu, aşa cum este alintat, este acţionar în patru firme: Panilux SRL, Nuven International SRL, Sela Boat SRL şi Petrol Primo Company SRL. Un aspect mai puţin cunoscut este acela că şi Vasea făcea parte, la un moment dat, din acţionariatul Stop SRL. Însă alăturarea numelui său cu cel al controversatului personaj l-a nemulţumit întotdeauna pe Radu Mazăre. Clanul pe care îl conduc Miţu şi fraţii săi a avut o altercaţie, în urmă cu ceva ani, în hotelul al cărui patron este, printre alţii, şi mai-marele urbei, Flora din Mamaia. Gurile rele spun că firma lui Zelcă ar avea un împrumut uriaş la bancă, folosit pentru construirea complexului rezidenţial Mamaia Summer Land, de la ieşirea din staţiune. Numai că, o dată cu criza financiară, a venit şi declinul afacerilor lui Costică. De altfel, imobiliarele par a fi pasiunea vieţii lui. Pe lângă ansamblul cu multe blocuri de la ieşirea din Mamaia, Zelcă mai construieşte un bloc pe bulevardul IC Brătianu, în asociere cu alţi doi tovarăşi de afaceri de-ai lui Miţu Vasea: Aurelian Vintilescu şi Costea Halep.

{mos_ri:RAEDPP} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii