Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietarul lanţului hotelier Phoenicia dă în judecată Consiliul Local pentru taxa de irigare Murad - „Este de ajuns că plătesc taxă de protecţie legalizată pentru că exist"

ro

19 Aug, 2011 00:00 7536 Marime text

cap_1.jpgProprietarul lanţului hotelier Phoenicia, Mohammad Murad continuă să-i demonstreze primarului Radu Mazăre că nu se teme să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte situaţia din staţiunea Mamaia.Dacă foarte mulţi hotelieri sunt încremeniţi de frică şi nici măcar nu se încumetă să ridice capul din pământ în faţa primarului, Murad, care a fost nevoit să-şi mute o parte din investiţiile de pe litoral în Năvodari, îi transmite primarului că va da în judecată Consiliul Local pentru încasarea taxei de irigare în condiţiile în care serviciile care ar trebui practicate în contul taxei lipsesc cu desăvârşite.

 „Plătesc 37.000 de lei pentru cele trei luni de sezon şi mi se transmite că pot să-mi ud iarba de lângă hotel singur. Înainte de orice, este o lipsă de respect şi o încălcare a legii. Voi da în judecată Consiliul Local pentru că mi se încasează o taxă pentru un serviciu inexistent", susţine Murad. Cuantumul taxei pentru irigarea a spaţiilor verzi din staţiunea Mamaia este de 31 lei/loc de cazare/an. Taxa se încasează de la persoanele fizice şi juridice care deţin în proprietate sau folosinţă spaţii de cazare în staţiunea Mamaia, precum şi de la proprietarii spaţiilor de locuit situate în staţiune.

Omul de afaceri este indignat de modul în care sunt trataţi investitorii din turism, referindu-se şi la taxa de protecţie legalizată, celebra taxă de linişte pe care „o plătesc probabil pentru că exist"! Murad are multe speranţe când vorbeşte de noua Lege a turismului şi spune că normativul „nu trebuie să dea puteri excesive Consiliilor Locale. Plajele trebuie să fie administrate de firme specializate. Avem nevoie de oameni responsabili, de schimbare la nivel de administraţie, să nu mai fim noi hotelierii la mâna unui primar şi a unui Consiliu Local". Întrebat despre ce tip de primar i-ar trebui Constanţei pentru revigorarea turismului, Murad a răspuns că singura şansă pentru constănţeni şi pentru investitorii care vor şi nu sunt lăsaţi să aducă bani bugetului local este un primar sătul, ceea ce nu este cazul actualului edil, Radu Mazăre. Pe viitor şi în calitate preşedinte al Federaţiei Patronatelor în Turism, Mohammad Murad spune că îşi doreşte proiecte şi parteneriate cu administraţia locală şi dispariţia acestei relaţii de subordonare a investitorilor în faţa unui primar. „Nu vreau să mai avem general, vreau să fim cu toţii soldaţi şi împreună să încercăm să construim o imagine nouă a turismului de pe litoral".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii