Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:53 25 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesele Arhiepiscopiei Tomisului!

ro

29 Oct, 2016 00:00 2447 Marime text
Un câştig important pentru Arhiepiscopia Tomisului la Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat aproape de finele anului 2009, când judecătorii au constatat că reclamanta Arhiepiscopia Tomisului are calitatea de proprietar asupra construcţiilor Palatul Episcopal şi Catedrala „Sf. Petru şi Pavel”
 
Dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanţa, în care Înaltpreasfinţitul Teodosie este suspectat de luare de mită, dar şi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, a plasat Arhiepiscopia Tomisului în lumina reflectoarelor, iar acum Biserica are parte de o publicitate cum probabil reprezentanţii ei nu şi-au dorit-o vreodată! În contextul cauzei instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul teritorial, ZIUA de Constanţa prezintă „radiografia“ proceselor Arhiepiscopiei Tomisului, cu menţiunea că astfel de cauze sunt înregistrate atât în judeţul Constanţa, cât şi la alte instanţe din ţară: Tulcea, Bucureşti, Cluj, Suceava şi Argeş.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, Arhiepiscopia Tomisului figurează în peste 100 de dosare, cele mai multe fiind înregistrate în civil.
 
La Judecătoria Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului figurează în 26 de dosare, cel mai vechi datând din 2006 (5040/212/2006, unde Dumitru Daniel Preda a avut calitatea de reclamant, iar Arhiepiscopia Tomisului şi Biserica Sf. Maria - 8 septembrie au fost pârâte). Tot pe rolul Judecătoriei Constanţa se află un dosar înregistrat la Secţia Penală, cu obiectul „furt“, unde Arhiepiscopia Tomisului are calitatea de parte civilă. Arhiepiscopia Tomisului mai apare şi în alte dosare, de partea cealaltă aflându-se Alexandru Gabriel MascasConstantin Cumpănă, dar şi Stere Beca, al cărui nume apare în comunicatul DNA Constanţa din data de 17 octombrie 2016, prin care procurorii au anunţat punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Înaltpreasfinţitul Teodosie. DNA precizează în comunicat că Stere Beca, alături de alte trei persoane, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data presupuselor fapte, este bănuit de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Pe rolul Judecătoriei Medgidia, Arhiepiscopia Tomisului figurează în trei dosare, având ca obiecte delapidare, revocare donaţie şi contestaţie la executare.
 
La Judecătoria Mangalia, Arhiepiscopia Tomisului apare în opt dosare, dintre care şase sunt înregistrate la Secţia Civilă şi două la Secţia Penală:
 
În primul dosar din penal, 3736/254/2013, unde Arhiepiscopia Tomisului a avut calitate de făptuitor, instanţa a respins ca inadmisibilă plângerea formulată de petentul Traian Chircu, împotriva ordonanţei nr. 4390/II/4/2010 din data de 10.11.2010, dispusă de procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2865/P/2010 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
În al doilea dosar din penal, 757/254/2014, judecătorii au respins ca nefondată plângerea formulată de petenta Arhiepiscopia Tomisului împotriva soluţiei date de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia prin rezoluţia nr. 2865/P/2010 din data 29.01.2014, rezoluţie prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a intimatului Chircu Traian (…).
 
La Tribunalul Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului apare în 23 de dosare, cel mai vechi fiind din 2005 (285/118/2005).
 
În 2009, Arhiepiscopia Tomisului a chemat la judecată, în civil, Municipiul Constanţa, prin primar, şi Consiliul Local Constanţa. După câteva termene, instanţa a respins acţiunea promovată de Arhiepiscopia Tomisului.
 
De-a lungul anilor, Arhiepiscopia Tomisului s-a mai judecat cu Ministerul Finanţelor Publice (12381/118/2010), dar şi cu Niculae Marghiol, fostul primar al localităţii Ciocârlia (28689/212/2015). În cauză, Arhiepiscopia Tomisului a fost evacuată din depozitul de vinuri din satul Culmea, la solicitarea lui Niculae Marghiol.
 
Arhiepiscopia Tomisului a pierdut un proces important. Judecătorii au decis evacuarea. Sentinţa este definitivă
 
La Curtea de Apel Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului figurează în peste 30 de dosare. Un câştig important pentru Arhiepiscopia Tomisului la această instanţă a fost înregistrat aproape de finele anului 2009, când judecătorii au constatat că reclamanta Arhiepiscopia Tomisului are calitatea de proprietar asupra construcţiilor Palatul Episcopal şi Catedrala „Sf. Petru şi Pavel” şi a dobândit prin uzucapiune dreptul de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 3.628 mp, situat în Constanţa, strada Arhiepiscopiei nr. 23, identificat prin expertiza Brumă.
 
Citeşte şi 
 
Info-sud-est.ro
Despre ipocrizie și manipulare. Cazul preotului Eugen Tănăsescu

 
IPS Teodosie a ajuns la IPJ Constanţa (galerie foto+video)
 
Cercetat de DNA, IPS Teodosie este tratat regeste de enoriasi. I-au pus covor rosu de Sf. Dumitru
 
Înaltpreasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, din nou la Poliţie!
 
Unul dintre poliţiştii care i-ar fi permis accesul lui IPS Teodosie pe uşa din spate se va muta la arest
 
„Avem această penibilă faptă de corupţie - 500 de euro“
Arhiepiscopul Tomisului nu a scăpat de control judiciar. Joi vine la Poliţie (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii