Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele CJC recomandă un audit pentru verificarea activităţii fostului prefect al Constanţei Palaz - „Sunt un real pericol pentru Mazăre şi pentru Constantinescu"

ro

22 May, 2012 00:00 2557 Marime text
montaj.jpgPrezent la învestirea celui de-al doilea subprefect al judeţului Constanţa, Radu Volchinschi, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, a declarat, ieri, că i-a sfătuit pe prefectul Bogdan Huţucă şi pe subprefectul Volcinschi „să declanşeze de urgenţă o analiză profesională şi un audit al tuturor acţiunilor administrativ-economice ale fostului prefect, pentru că sunt o seamă de abuzuri şi de ilegalităţi comise de acesta".

„Eu am sesizat, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, instituţiile statului. Sper că odată cu noul Guvern USL, instituţiile să înceapă să-şi facă obligaţiile pentru care sunt plătite, şi mă refer aici la Procuratură, Curtea de Conturi şi toate instituţiile statului, care sunt mandatate, conform legii. Sper că se va face dreptate şi aici, în abuzurile făcute de fostul prefect", a precizat Nicuşor Constantinescu.

Mai marele CJC a explicat că, din punctul său de vedere, „Instituţia Prefectului n-a făcut decât să saboteze activitatea consiliilor locale şi a primarilor din întreg judeţul". „Nu vreau să vă reamintesc decât suspendările succesive ale primarului celui de-al doilea municipiu din judeţ, Claudiu Tusac, suspendat abuziv de două ori şi repus de instanţă, confirmându-se astfel abuzul în serviciu săvârşit de fostul prefect. Vreau să amintesc cetăţenilor Mangaliei că din cauza abuzurilor lui au rămas îngheţaţi trei luni şi jumătate şi a fost o bătaie de joc".

„Sunt singurul care se bate cu ei"

 

În replică, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat: „Asta nu este altceva decât «depolitizarea» Instituţiei Prefectului. Este o dovadă clară a faptului că Prefectura Constanţa e condusă de Nicuşor Constantinescu, e dovada «imparţialităţii» Prefecturii". Palaz a ţinut însă să menţioneze că, în opinia sa, „actualul prefect, Bogdan Huţucă, este un profesionist în ceea ce priveşte meseria sa, dar îi va fi destul de greu să spună «nu» la ceea ce-i va zice Nicuşor".

Fostul prefect al judeţului Constanţa a subliniat că nu are nicio problemă în ceea ce priveşte verificarea activităţii sale din perioada în care a fost reprezentant al Guvernului în teritoriu, dar că nu poate fi de acord cu „politizarea unei instituţii". Mai mult, susţine Palaz, „dacă ar fi existat probleme, abuzuri în mandatul meu, acest audit trebuia solicitat imediat după ce a fost schimbat Guvernul, nu acum, când PSD şi-a pus subprefect". Claudiu Palaz a afirmat şi că declaraţiile preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, vin ca urmare a faptului că ar avea ceva personal împotriva sa. „Sunt singurul care se bate cu ei, cu Mazăre şi cu Nicuşor. Au o problemă cu mine pentru că îi suflu în ceafă lui Mazăre. Au avut o problemă şi atunci când eram prefect, şi acum, când sunt candidat la Primăria Constanţa. Eu sunt realul pericol pentru ei", a conchis Claudiu Palaz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • elena 22 May, 2012 10:39 Domnule Palaz,prostie mai mare ca asta in care concurezi impotriva lui mazare impartind electoratul antimazare cu chiru si lasand cale libera inca 4 ani lui mazare nu puteai sa faci!!!!!!!!.normal era sa candidezi impotriva lui constantinescu.Nu mi-a venit sa cred ca nu te-ai gandit ca distrugi orice sansa de schimbare intrand in cursa cu chiru pe acelasi culoar.RADE MAZARE DE SE PRAPADESTE IAR CONSTANTINESCU E DEJA ALES IAR, CU CONTRACANDIDATII PE CARE II ARE.
  • gigi 22 May, 2012 08:05 daca nu iesim la vot vom avea 4 ani de conducere"migaloasa" a gruparii asazis politice. atentie la capuse: dupa cum se stie capusele sug tot ce prind si produc boli grave omului de rand incluzand prosteala ieftina a capusarilor din administratie. dar de.., vremurile se shimba, la fel si obiceiurile iar foamea e mare pe functie.