Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti bune pentru Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova!

ro

01 Aug, 2018 11:26 2703 Marime text
A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de infrastructură pentru Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova

Ministerul Apărării Naționale și asocierea de firme STRABAG S.R.L. (lider) &  LEVIATAN DESIGN S.R.L. au semnat miercuri, 1 august, la sediul Direcției Domenii și Infrastructuri a M.Ap.N., contractul de execuție a lucrărilor de infrastructură necesare funcționării Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu”, din municipiul Craiova, județul Dolj.

 Asocierea de firme a fost desemnată câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție derulată prin intermediul platformei SICAP în perioada martie 2018 – iulie 2018. Valoarea contractului este de 116.441.500 lei, inclusiv TVA, iar termenul de finalizare este de 45 de luni de la emiterea ordinului de execuție a lucrărilor, din care trei luni pentru proiectare și 42 de luni pentru execuție. Lucrările vor fi coordonate de Centrul de Domenii și Infrastructuri nr. 2 Craiova, din cadrul Direcției Domenii și Infrastructuri.

       Obiectivul general al contractului este asigurarea unei infrastructuri moderne pentru funcționarea  CNM „Tudor Vladimirescu”, și include ridicarea de construcții noi cu destinații specifice: pavilion multifuncțional, spații de cazare, bloc alimentar, sală de sport, infirmerie, centrală termică, remize auto, la care se adaugă alei, platforme, amenajări exterioare peisagistice, rețele exterioare de utilități etc.

Liceul militar din Craiova a fost inaugurat, în prezenţa Regelui Carol I, în anul 1885, evacuat apoi la Iaşi în timpul Primului Război Mondial și relocat în Craiova în anul 1918. De-a lungul timpului, unitatea de învățământ a fost desființată în anul 1948, reînființată 30 de ani mai târziu și închisă din nou în 1998.

Școala militară a avut dascăli de prestigiu, printre care s-au numărat Luca Preda, George Pascu şi V. Mihăilescu, decorat cu ordinul „Mihai Viteazul”. În istoria sa, unitatea de învățământ a fost vizitată de Regele Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Călinescu și generalul Constantin Pantazi, fost ministru de război.

În anul 2016, Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu”, structură subordonată Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, și-a redeschis porțile din nou, după o pauză de 18 ani, în cazarma Batalionului Instrucție Comunicații și Informatică “Frații Buzești” din Craiova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii