Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe un butoi cu pulbere! Direcția de Asistență Socială din Primăria Constanța are doi directori executivi - unul pe funcție și altul în concediu de odihnă!

ro

17 Apr, 2021 00:00 8308 Marime text

 

  • Emil Mereuță a solicitat la sfârșitul anului trecut în instanță anularea dispoziției nr. 4945/14.12.2020 prin care a fost suspendat din funcție de primarul Vergil Chițac

  • Magistrații s-au pronunțat în acest dosar pe 14 aprilie a.c. și au admis cererea formulată de Mereuţă

  • Chiar dacă nu este definitivă, decizia magistraților este executorie, motiv pentru care Mereuță s-a prezentat la locul de muncă la data de 15 aprilie a.c.

  • O echipă de la Poliția Locală, apărută din neant l-a "invitat" afară din sediu pe Mereuță...până la judecarea recursului

  • Angajații Direcției de Asistență Socială îi solicită primarului Vergil Chițac să se delimiteze de astfel de “metehne” și arată cu degetul către Monica Poptile, cea care l-a înlocuit pe Mereuță la conducerea DGAS


Emil Mereuță a solicitat la sfârșitul anului trecut în instanță anularea dispoziției nr. 4945/14.12.2020 prin care a fost suspendat din funcție de primarul Vergil Chițac.
Magistrații s-au pronunțat în acest dosar pe 14 aprilie a.c., în care, pârâți sunt primăria Constanța, Consiliul Local Constanța și primarul municipiului Constanța și au admis cererea formulată de Mereuţă.
Este vorba despre dosarul nr. 79/118/2021.

Motivul suspendării ar avea legătură cu situația de la Căminul de Bătrâni din Constanța, unde s-au înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăviri de Covid-19.
Chiar dacă nu este definitivă, decizia magistraților este executorie, motiv pentru care Mereuță s-a prezentat la locul de muncă la data de 15 aprilie a.c.
Nu pentru a-și lua în primire postul de director, ci pentru a aduce la cunoștința executivului municipalității decizia magistraților și în virtutea acestui fapt, pentru a depune o cerere de concediu de odihnă, la care avea drept potrivit legislației muncii.
Începând cu decembrie 2020, în locul lui Mereuță a fost numită șef al Direcției de Asistență Socială din primăria Constanța, Monica Poptile.

Mai mulți angajați ai Direcției susțin că în momentul în care, Emil Mereuță s-a prezentat la post, o echipă a Poliției Locale, apărută din neant l-a "invitat" afară din sediu pe Mereuță, căruia i-a transmis că nu are ce să caute la serviciu până la judecarea recursului.
Chiar și Emil Mereuță a recunoscut că așa ar fi stat lucrurile însă a dat asigurări că nu a existat nicio altercație, comunicarea fiind făcută pe un ton civilizat.
Angajații Direcției de Asistență Socială care ne-au sesizat în legătură cu cele întâmplate, susțin că actualul director, Monica Poptile ar fi cerut prezența celor de la Poliția Locală.
Conducerea Poliției Locale Constanța susține însă că echipa se afla din întâmplare în sediul instituției.
Angajații Direcției de Asistență Socială îi solicită primarului Vergil Chițac să se delimiteze de astfel de “metehne” și să respecte deciziile instanțelor judecătorești.
“Lucrăm în stres acum cu doi directori generali...sau poate doar unul conform legii. Unul în concediu și unul care se ține cu amândouă mâinile de ceva”, mai susțin angajații de la DGAS Constanța.



Vă reamintim, Mereuță mai are pe rol un alt dosar prin care solicită în instanță anularea dispoziției nr. 4945/14.12.2020 prin care a fost suspendat din funcție de primarul Chițac.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Primăria Constanța este bună de plată! Directorul suspendat de primarul Chițac a câștigat procesul

Emil Mereuță, fostul director de la Asistență Socială vrea să anuleze în instanță dispoziția primarului Vergil Chițac prin care a fost suspendat din funcție

Fostul director al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, a atacat în instanță suspendarea din funcție. disctată de primarul Chițac
 


Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii