Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz - „Să redăm constănţenilor Cazinoul!" - Mazăre - „Scot această fată bătrână şi urâtă la mezat!"

ro

08 Jul, 2011 00:00 2139 Marime text
cap_1.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz a decis să facă apel către primarul Radu Mazăre şi către consilierii locali în privinţa modului în care se va vota, astăzi, proiectul de hotărâre a Consiliului Local pentru aprobarea vânzării Cazinoului.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a depus, ieri, personal, o scrisoare deschisă la cabinetul lui Mazăre, prin care îşi exprimă speranţa că acesta se va trezi „în cel de-al doisprezecelea ceas" şi că va manifesta respect pentru istoria şi cultura locală, dar şi pentru constănţeni. De asemenea, Palaz a trimis câte o scrisoare şi fiecărui consilier local, însoţită, asemenea celeia adresate primarului, de o insignă suflată cu aur reprezentând Cazinoul. Metalul preţios a fost ales să exprime „strălucirea pe care acest monument a avut-o odinioară şi pe care dorim să i-o redăm". În epistole se subliniază faptul că emblema Constanţei „nu trebuie să fie un spaţiu cu circuit închis, ci unul destinat evenimentelor, acţiunilor culturale, artistice, educaţionale şi de afaceri din toate domeniile existente, deschise publicului larg. Sunt convins că soluţii există. Trebuie doar să vreţi să le găsiţi". „Cu speranţa că veţi vota responsabil, manifestând respect pentru istoria şi cultura locală, dar şi pentru constănţeni", se încheie scrisoarea lui Palaz către consilieri. După exprimarea acestor gânduri, prefectul a împărţit insigne cu Cazinoul prin primărie, făcând o oprire şi în biroul viceprimarului Decebal Făgădău. Acesta era însoţit de Radu Babuş, colegul său de partid, care s-a ales şi el cu o insignă. „Statul, prin Ministerul Culturii, are drept de preemţiune. Poate cumpăra Cazinoul dacă vrea...", a spus vicele. Locuitorii Constanţei vor primi, de la voluntarii unui ONG, şi flyere prin care li se arată faţa frumoasă a Cazinoului, cea de odinioară, dar şi cea hâdă, din prezent. Pe o faţă a fluturaşului este scris mesajul prefectului Claudiu Iorga Palaz pentru primar, dar şi un îndemn: „Să redăm constănţenilor Cazinoul". Pe verso se poate citi punctul de vedere al primarului: „Dacă găsiţi pe cineva, puteţi spune public că Mazăre şi consilierii vor să vândă Cazinoul din Constanţa. Să dea Dumnezeu să vină cineva să vrea să-l cumpere. Scot această fată bătrână şi urâtă la mezat!".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vasile p. 11 Jul, 2011 11:23 culmea nesimtirii si a impertinentei!!!! dle mazare ,toata constanta este "veche si batrana" e un orasi istoric si exact antichitatea ii da frumusetea si nobletea pe care tu ai distrus-o! ai facut din Mamaia o mizerie din Modern o adevarata groapa de gunoi,cum poti sa iti permiti sa vinzi Cazinoul ? de ce nu esti capabil sa il reabilitezi? lasa pomenile electorale cu care scoti ochii la batrani ca aia si cu puiu tau si fara pui tot supravietuiesc,lasa magazinele de vise ,plmieri si lambada,iti ajung zerourile de la conturile din brazilia,lasa-.te de dracii "euforice" care te fac sa visezi ,trezeste-te si apuca-te de treaba daca mai vrei un mandat.ce mama ma-sii de treaba te-ai ramolit asa,ca prima data erai flacu de treaba,,,si lasa impertinenta si jargoul de golan de strada,nu da bine pt un primar,ma uimesti pt ca eu chair te apreciam.
  • bela 08 Jul, 2011 08:19 scoateti aceasta fata batrana si urata la mezat ,domnule Mazare?da cine va credti ca sunteti,sa va permiteti sa intrati in amintirile noastre,in istoria,orasului constanta?ca cetateni ,suntem absolut indignati si eu si tatal meu care,si-a petrecut o parte din tinerete in zona peninsulei!CAZINOUL ESTE AL NOSTRU DOMNULE MAZARE,AL ORASULUI CONSTANTA AL CONSTANENILOR SI NOUA NE PLACE ASA CUM E,URATA SI BATRANA CUM SPUNETI!NU AR FI MAI BINE SA SCHIMBAM PRMARUL?DOMNULE PALAZ SUNTEM ALATURI DE DUMNEAVOASTRA ,IN TOATE ACTIUNILE PE CARE LE INTREPRINDETI ,PENTRU SALVAREA ORASULUI!VA MULTUMIM CA NU SUNTETI UN IPOCRIT CI DIN CATE AM OBSERVAT PANA ACUM O PERSOANA JUSTA!