Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oricine poate da alarma. Nimeni nu verifică Cum şi-a bătut joc un farsor de conducerea Spitalului Judeţean Constanţa

ro

27 Feb, 2014 00:00 3471 Marime text
În noaptea zilei de marţi, Spitalul Clinic Judeţean Constanţa a fost ţinta unei farse. Mai exact, o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi medic în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, a sunat la Unitatea Primiri Urgenţe şi a anunţat că deţinutul Gigi Becali are o problemă cardiacă şi urmează să ajungă la spital. Medicii s-au mobilizat şi l-au aşteptat mai mult timp pe renumitul finanţator al Stelei, încarcerat în penitenciarul constănţean. „După miezul nopţii, cineva a sunat şi a anunţat că la UPU va veni Gigi Becali. Toată lumea s-a mobilizat, dar a fost, de fapt, o farsă“, a declarat, ieri, doctorul Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului.
 
De ce totuşi a fost posibilă acestă farsă? O poate face oricine, care doreşte să mobilizeze medicii? De ce nu există un sistem de comunicate între cele două instituţii de asemenea anvergură: Penitenciarul Poarta Albă şi Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa? Cum pot fi combătute astfel de situaţii neplăcute?
 
Directorul medical al unităţi sanitare, dr. Mihnea Avram, a precizat că astfel de farse nu pot fi controlate. „Nu avem o linie directă cu Penitenciarul Poarta Albă. Nici măcar cu Ministerul Sănătăţii. A sunat cineva care s-a recomandat doctorul Penitenciarului Poarta Albă şi ne-a anunţat despre pacient. Da, medicii s-au mobilizat, dar asta nu înseamnă că au stat două ore în faţa spitalului. Cadrele medicale şi-au desfăşurat în continuare activitatea. După două ore, am sunat la Penitenciarul Poarta Albă de unde ni s-a comunicat că Gigi Becali nu a părăsit închisoarea şi nimeni nu a solicitat spitalului să se pregătească pentru sosirea deţinutului”, a precizat dr. Mihnea Avram.
Şi totuşi cine poate alarma medicii din spital? Dacă era un simplu bolnav se făcea o asemenea mobilizare medicală?
Acum se caută farsorul. Este posibil. Numai că ar trebui căutat să fie felicitat că a făcut un astfel de exerciţiu cu cadrele medicale şi cu conducerea spitalului şi nimeni nu a avut curiozitatea să verifice şi să ştie că astfel de alarme se dau, aşa cum am învăţat cu toţii, numai prin telefonul unic de urgenţă 112.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii