Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatiunea Valkyrie - partea a II-a Mazare - "Vor sa ma bage in puscarie" (video)

ro

08 Mar, 2010 03:32 3141 Marime text

deschidere.jpg„Jafurile s-au înmulţit că-s mai abitir decât în Brazilia. Mi-e mai frică acum să stau în România decât în Brazilia"

Edilul Radu Mazăre a ieşit ieri în faţa presei, pentru a se plânge din cauza unui alt atac. De data aceasta, a venit vremea procurorului general al Constanţei, Adina Florea să se transforme în ţinta nemulţumirilor PSD-istului.

Fiind ultima zi a week-end-ului, Mazăre a ales ca „zid" al plângerii sediul organizaţiei judeţene a PSD-ului şi a început prin a oferi ziaristelor câte un trandafir: „În primul rând, la mulţi ani tuturor domnişoarelor şi doamnelor din Constanţa, din viaţa voastră... le urez toate cele bune". A trecut apoi la motivul real al convocării: „Vă aduc la cunoştinţă cazul gravului dosar despre prezentarea de modă de astă vară. După cum ştiţi, după prezentarea de modă au fost reacţii în presa naţională, reacţii în presa internaţională, gestul meu a fot interpretat altfel decât aş fi vrut eu, motiv pentru care am luat legătura la vremea respectivă cu toate organizaţiile guvernamentale, neguvernamentale, reprezentante ale intereselor israeliene şi mi-am cerut scuze. Acelaşi lucru l-am făcut şi faţă de ambasadorul Israelului, şi faţă de oficiali ai ministerului de Externe din Israel şi, având în vedere relaţiile pe care eu ca primar le-am dezvoltat cu foarte mulţi investitori israelieni în Constanţa, precum şi relaţiile interpersonale pe care le am cu mulţi oameni din Israel, lucrurile au fost iertate şi s-au calmat".

 

„Dumnezeu e sus şi vede"

A arătat apoi copia unei pagini dintr-un ziar naţional, în care un oficial israelian spunea că Mazăre este iertat pentru fapta sa. Evident, nu a putut uita să menţioneze că a adus investitori israelieni în oraşul pe care îl păstoreşte, dar a omis să numere banii pe care israelienii îi fac din afacerile pe care le derulează aici. Mai ales dacă discutăm despre firmele implicate în programul de asfaltare, în cel de locuinţe ieftine pentru tineri sau în afacerea City Park Mall. Apoi a ajuns să-şi spună oful: „Doi cetăţeni mi-au făcut plângere la Parchet. Unul pe Internet, şi nu a putut fi identificat şi un al doilea care susţine că este reprezentantul a 40 de oraşe din România, un cetăţean din Timişoara mi-a făcut o plângere, ulterior nu a mai putut fi contactat de către organele statului întrucât a suferit un by-pass, că Dumnezeu e sus şi vede şi nu a mai dat nicio declaraţie. Aşa se face că la Parchetul Constanţa a fost instrumentat acest grav abuz, această gravă încălcare a legii şi s-a dat neîncepere a urmăririi penale, având în vedere şi lucrurile relatate şi deja de notorietate. Neînceperea urmăririi penale s-a dat în luna ianuarie, la mijlocul lui ianuarie s-a schimbat procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel şi a fost numită cu delegare doamna Adina Florea, pentru 6 luni. Gurile rele spun că este cu delegare până la vară, când îi expiră mandatul domnului Deliorga la CSM. Şi atunci, ţine postul ocupat până la vară, iar domnul Deliorga când termină mandatul la CSM, la Bucureşti, se va întoarce în Constanţa. Doamna Adina Florea a fost numită pentru că şi-a asumat promisiunea, aşa cum au mai făcut şi alţii înainte, că o să-l facă pe Mazăre. Mai exact, că o să-l bage în puşcărie". Mazăre a povestit că Adina Florea a redeschis dosarul şi verdictul de neîncepere a urmăririi penale a fost infirmat, „s-a redeschis dosarul şi vajnica procuroare, luptătoare pentru dreptate a dat şi câteva obiective care trebuie urmărite".

radu_mazare.jpg„Ţara geme de foame"

Primarul Constanţei a mai spus că în urmă cu trei zile, a fost chemat la Poliţie pentru a da o declaraţie şi s-a tânguit că a scris cinci pagini „despre prezentarea de modă şi pasiunile mele extraprofesionale, respectiv moda şi cum am ajuns să fac acea prezentare". „Dar ce este cel mai interesant este că doamna procuror-şef a cerut o comisie rogatorie între statul român şi statul Israel, ca să întrebe statul Israel dacă nu care cumva s-a simţit lezat de prezentarea de modă pe care am făcut-o eu. Aici sunt două aspecte: unu - mai pe româneşte spus, mă cercetează penal, dar în cadrul cercetării urmează să te întrebe pe tine... Băi, nu care cumva te-a lovit Mazăre că noi îl cercetăm. Ai vreo pretenţie împotriva lui? Şi doi - vreau să vă spun că în condiţiile grele prin care trece România, practic ţara geme de foame, nu sunt bani pentru profesori, nu sunt bani pentru pensii, nu sunt bani pentru medicamente...", s-a lamentat edilul şi, evident, nu a putut să nu spună măcar două cuvinte despre ţara care-i este ca o a doua patrie, Brazilia: „Jafurile s-au înmulţit că-s mai abitir decât în Brazilia. Mi-e mai frică acum să stau în România decât în Brazilia. Procurorii cu asta se ocupă şi îşi consumă energia. Şi ei, şi poliţiştii şi banii noştri, fraţilor! Ca să faci o comisie rogatorie la un asemenea nivel, pentru o asemenea tâmpenie, vreau să vă spun că statul cheltuieşte bani mulţi de tot, în condiţiile în care oficialii israelieni au declarat clar că nu au nicio pretenţie, nu au depus nicio plângere, nu-i nicio problemă. Vreau să le mulţumesc public tuturor organizaţiilor israeliene care au spus că dacă este nevoie, vin să mă păzească şi să mă apere şi o să depună depoziţie în faţa românilor care vor să mă bage în puşcărie pentru o prezentare de modă". Dosarul penal împotriva primarului Radu Mazăre a fost deschis după ce, în luna iulie a anului trecut a defilat pe o scenă din Mamaia, în compania fiului său, în uniformă de ofiţer nazist, devenind subiect în presa internaţională şi nu numai. „M-am inspirat din filmul Operaţiunea Valkyrie, în care un colonel din armata germană se străduieşte să scape Germania de un dictator nebun. Costumaţia este făcută într-un atelier din Germania care face costume pentru filme, identice cu ceea ce purtau ofiţerii şi ordonanţele (arată spre fiul său) în perioada respectivă (...). Nu sunt însemne naziste pe uniformă. Este crucea de fier, recunoscută de statul german şi în acest moment, şi mi-a plăcut teribil de mult acel film", spunea Mazăre imediat după prezentarea de modă. Ca un făcut, sâmbătă noaptea, într-un club din Constanţa, aceeaşi colecţie a Marcelei Cuzic care l-a băgat pe Mazăre în necaz a fost prezentată, din nou, publicului. Însă primarul n-a mai făcut, de această dată, pe manechinul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • varsatoruion din eforie 23 Mar, 2010 16:08 cred ca nu o sa mai dorm de asta, daca pleca si ultimul bastion al democratiei in brazilia ne ducem dracu de tot ,
  • jean 12 Mar, 2010 12:52 pai si ce nu are dreptate nazistu? chiar s-au inmultit jafurile in (primaria) Constanta,doar au ajuns la un nivel ridicat de eficienta(nesimtire) directorasii pusi in prima linie de fuhrer... ori nu se vede destul de clar zona peninsulara a municipiului, printre altele
  • mihai 09 Mar, 2010 15:24 :))ce ironie..oare de ce orice mafiot si hot se vede pe sine insusi salvatorul natiei?o fi vreo forma de autoprotectie?si ce treaba avem noi cu brazilia ta ?te-ai intrebat vreodata daca nu ar trebui sa faci totusi un examen psihiatric?priveste-te cum batzai la carnaval ala ,cum jignesti pe toata lumea care iti spune ca ai luat-o razna,intreaba-te cum au ajuns terenuri retrocedate de tine ,tot la tine pana la urma si o sa ai raspunsul de ce trebuie sa faci o pauza la puscarie.
  • OLGA 08 Mar, 2010 17:21 NU SATEM PENIBILI SAU RAI NOI SANTEM CEI CARE SUFERIM DATORITA JNAPANILOR, HOTILOR CA MAZARE ,SOLOMON, CONSTANTINESCU, BABUS, RACU, STAN SI FFF MULTI ALTII. PROBABIL CA SI JUDECATORII SANT MITUITI CA DE 1 AN SI CEVA PROCESUL CELOR 37 , PARDON 36 , STA PE LOC , DE CE ????, PT CE AU MUNCIT ATATIA ANI PROCURORII DE LA DNA ??? IN RECHIZITORIUL DE 600 DE PAGINI SANT DOAR O PARTE DIN FAPTELE DE CORUPTIE FACUTE DE SLEPCA LUI MAZARE , MAI SANT SI ALTII .MULT SUCCES DNA .
  • andrew 08 Mar, 2010 14:15 Nu-mi vine sa cred cat de penibili puteti sa fiti, datorita urii si negativismului nu observati ce abuzuri face justitia romana. Va bucurati ca Mazare este hartuit dat totodata nu va dati seama in ce directie mergem cu democratia. Nu-mi pare rau pentru Mazare, imi pare rau pentru voi, pentru acest popor care involueaza pe zi ce trece.
  • al capone 08 Mar, 2010 13:10 va ajunge ca al capone,nu pentru furturi, jafuri s.a.m.d,ci pentru o uniforma.... mazare vezi ca dumnezeu este sus si te leaga. mai ai timp s-o tai in brazilia.hai pa
  • SILVIA G. 08 Mar, 2010 12:32 "Jafurile s-au înmulţit că-s mai abitir decât în Brazilia. Mi-e mai frică acum să stau în România decât în Brazilia." SI ATUNCI TAXA DE PROTECTIE PE CARE O INCASEAZA PRIMARIA UNDE AJUNGE? TOT IN BUZUNARUL PRIVAT A LUI MAZARE SI ACOLITII LUI? NU-I ESTE RUSINE SA AFIRME CA TRAIAM INTR-UN ORAS NESIGUR, CAND EL CERE TAXE DE PROTECTIE??? INFRACTORUL ACESTA TREBUIE LEGAT, DE PREA MULT TIMP SE CERCETEAZA SI EL RAMANE IN CONTINUARE IN LIBERTATE. CU SIGURANTA PROCURORII SUNT CUMPARATI DE MAZARE, ASTFEL NU SE EXPLICA "NEPUTINTA" LOR.
  • Fasole 08 Mar, 2010 12:03 Daca te simti amenintat,apasa butonul de panica.Dulaii tai sunt pe internet.Unul spunea ca va curge sange la Constanta(vezi EVZ).
  • liana 08 Mar, 2010 11:24 ...te-ai cam zbarcit, uscatule....!!! Ha!
  • OLGA 08 Mar, 2010 11:18 ETE PRIMA DATA CAND SANT DE ACORD CU JUSTITIA . MERITA CU FARF SI INDESAT O PERECHE DE CATUSE .MULT SUCCES
  • demolatorul 08 Mar, 2010 04:31 Ar fi regretabil ca acest individ sa ajunga la puscarie.Locul lui e la ospiciu.