Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu-mi mai pot schimba acum sângele“ Gică Hagi, declaraţie de dragoste pentru Galatasaray Istanbul. Ce echipă l-ar vrea antrenor (galerie foto)

ro

02 Oct, 2018 00:00 2838 Marime text
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a declarat că, în Turcia, nu poate antrena la niciuna dintre marile rivale ale lui Galatasaray Istanbul, formaţie cu care a cunoscut mari satisfacţii.
 
S-a zvonit că Fenerbahce Istanbul l-ar dori pe Hagi ca antrenor, oficialii formaţiei văzând în „Rege“ un tehnician potrivit pentru stilul de joc al formaţiei. Gică Hagi s-a arătat onorat de eventualul interes al lui Fenerbahce, dar a precizat că, dintre echipele de top ale Turciei, ar prelua-o ca antrenor (încă o dată) doar pe Galatasaray. „Eu sângele nu mi-l mai pot schimba acum. Dacă aş fi fost tânăr, da, mi-l schimbam. Le mulţumesc din tot sufletul celor de la Fener de apreciere şi de toate, dar nu cred că am vârsta să mă schimb. Mă pot întoarce în Turcia cu cel mai mare drag, dar la rivalul Galatei nu se poate. Atât timp cât e Farih Terim acolo, care face nu bine, ci extraordinar de bine (şi îl felicit pe această cale), ştiu că e greu să mă întorc la Galata, dar la altă echipă, dintre cele mari, nu pot. N-am cum, chiar dacă ştiu că dau iar cu piciorul la ceva, la o şansă a mea. Mă respectă, îi respect, dar atât. Viaţa mea însă nu-i făcută pentru bani, o fac şi cu inima. Şi eu mai am şi inimă. Rămân cu Galata. Turcia e o ţară în care m-am simţit extraordinar. În afară de România, e a doua mea ţară. Cu siguranţă că într-o bună zi mă voi întoarce. Cred. Restul vom vedea. Deocamdată, sunt la mine la club. Îi mulţumesc pe această cale celui care a zis de mine, anticipez cine e, am vorbit cu el, mii de mulţumiri că s-au gândit la mine. Dar e greu, am inimă şi nu pot. Trăim o dată în viaţă şi mergem pe o stradă, nu pe mai multe“, a precizat Gică Hagi.

 Turcia poate câştiga Liga Campionilor 

„Regele“ a remarcat potenţialul fotbalistic deosebit al Turciei, o ţară care, după Spania, Germania, Anglia, Italia şi Franţa, ar putea câştiga Liga Campionilor la nivel de cluburi. „Le urez succes echipelor din Turcia, o ţară care, la ce buget şi infrastructură are, poate câştiga Liga Campionilor, după cele cinci mari ţări. După mine, obiectivul numărul 1 în Turcia ar fi să încerce să câştige Liga. Numai acest proiect poate sta în picioare, iar ei sunt în măsură, în afară de celelalte, Spania, Germania, Anglia, Italia şi Franţa. După acestea, Turcia este ţara care mâine poate face un proiect european. Când plăteşti 4-5 milioane net, poţi să-i iei pe cei mai buni. Trebuie doar să-i cauţi. Şi trebuie să produci şi foarte mulţi jucători turci foarte buni. Străinii trebuie să facă diferenţa şi să se adapteze la Turcia, aşa cum avea pe timpul meu Galatasaray, câţiva străini fenomenali. E simplu, respectă istoria, creează un viitor. Dar vestiarul trebuie făcut din foarte mulţi turci. Când îmi spuneţi de Turcia, îmi aduc aminte numai de lucruri frumoase, acolo am câştigat tot. Ne-am dus de la nimic la infinit. Totul a culminat cu o generaţie de jucători care a ieşit pe locul trei în lume. Sper ca şi ei să se trezească şi să lucreze de acum încolo ca atunci. Pentru că au un potenţial enorm“, a punctat Hagi.

„Sunt mulţumit, am obţinut trei puncte importante“ 

În România, echipa sa, FC Viitorul, s-a calificat în optimile Cupei României, iar în campionat i-a administrat în ultima etapă Astrei Giurgiu prima înfrângere stagională. „Sunt fericit că într-o săptămână am câştigat două partide folosind mulţi jucători. Şi cei care au jucat la Chiajna, şi cei cu Astra sunt jucători viabili, buni, care fac faţă în Liga 1 la cel mai înalt nivel. Am întâlnit o echipă, Astra, care nu pierduse până acum, una bună, reactivă, care a folosit jucători tehnici, rapizi. Au vrut să ne surprindă pe tranziţia lor pozitivă. Lucrurile au mers bine, am produs fotbal, ştiam că aşa trebuie să facem. Am avut posesie, am atacat bine. Nu prea am fost inspiraţi, lucizi în faţa porţii. Atât. În rest, cred că echipa a dominat, ne-am impus, am avut personalitate, lăsând la o parte unele greşeli de execuţie. Sunt mulţumit, am obţinut trei puncte importante, dar drumul e lung. Mai sunt bătălii multe, trebuie să luptăm în continuare. Pe de altă parte, le-am comunicat în vestiar celor care au rămas acasă la meciul de Cupă că nu sunt mulţumit de ei. Nu vom mai proceda aşa când mai lăsăm în afara lotului jucători, mizând pe alţii, la un meci în deplasare. S-au antrenat bine acasă, dar ceva nu mi-a plăcut, nu au fost cum voiam să-i văd eu“, a spus Gică Hagi.

Prima regulă când ai un om în plus 

Şi în partida cu Astra FC Viitorul a folosit mulţi jucători tineri, iar Hagi spune că trebuie avut răbdare cu ei. „Tot ce le-am zis înainte de meci s-a întâmplat pe teren. Trebuia să atacăm poziţional bine, să ştim să-i desfacem, să creăm superiorităţi numerice pe zonele laterale, să facem triunghiurile bine, să avem ultima pasă, în careu să fim iuţi la execuţie. Cu un om în plus, regula numărul unu e să nu driblezi, ci să pasezi, unul fiind liber în teren, să alerge mingea, pasă - pasă, să joci ce vezi, să duci mingea din aproape în aproape până în careu. Când am făcut-o aşa, a venit şi golul. Trebuie să fim mult mai responsabili şi mai atenţi, ca să nu mai luăm aşa uşor cartonaşe galbene. Dar e bine când se termină cu bine. Jocul nu a suferit mult, doar în careu, unde n-am fost fini. Dar vom lucra în continuare, că sunt foarte tineri. Nu e uşor, au o presiune enormă, dar arată că o duc. Am început meciul cu doi jucători de 1998 şi trei de 1999. Nu le putem cere să fie perfecţi, neglijând tinereţea lor. Poate şi eu am pretenţii prea mari. Vom munci în continuare să facem lucrurile bine“, a arătat managerul tehnic al FC Viitorul.

„Ei cred că putem juca precum Barcelona“ 

„Regele“ a recunoscut că se aştepta la o asistenţă mai numeroasă la meciul de la Ovidiu cu Astra. „Aşa e, cam puţini oameni la stadion, dar asta e, ce pot să fac? Îmi doresc să vină oamenii la stadio, dar probabil că au fost meciuri mai mari la televizor, cu toate că şi acesta era important. A venit şi frigul, dintr-o dată, dar nu are rost să căutăm alibiuri, eu mă aşteptam la mai mulţi oameni la meci, să ne încurajeze. Cei prezenţi au făcut-o în majoritatea timpului, le mulţumim. Am văzut că şi ei sunt câteodată grăbiţi. Cred că putem juca precum Barcelona, dar nu se poate. Trebuie să avem mai multă răbdare cu aceşti copii, şi fanii, şi eu“, a menţionat Hagi.

„Foarte urât din partea lui“ 

În minutele de prelungire ale disputei cu Astra, Gică Hagi a avut un diferend verbal cu unul dintre secunzii echipei oaspete, Yuksel Yesilova, Hagi spunând că Yesilova a folosit, în limba turcă, un cuvânt urât la adresa sa. Cei de la Astra au acuzat că jucătorii Viitorului nu au dat mingea adversarilor, la o fază, aşa cum se obişnuieşte în spiritul fairplay-ului. „Îi cer scuze lui nea Gigi Mulţescu, că de aceea m-am şi dus la el, pentru acel episod. Nu a fost interpretarea mea, dar aceasta nu înseamnă că mă dezic de cei care au luat decizia, de echipă, de cei din teren. Eu m-am dus să-mi cer scuze, dar s-a întâmplat acel lucru, de care nici nu mai vreau să vorbesc. Foarte urât din partea celui care a zis acel cuvânt vizavi de mine. Luaţi-l şi traduceţi-l, că s-a văzut la televizor“, a spus Hagi.

20 de ani de la golul cu Athletic Bilbao 

În ziua meciului cu Astra, s-au împlinit 20 de ani de la un gol celebru marcat de Hagi pentru Galatasaray, în meciul din Liga Campionilor cu Athletic Bilbao, câştigat de echipa turcă cu 2-1. „Regele“ i-a dedicat acea reuşită, ironic, lui Yuksel Yesilova. „I-l dedic acelui senior, care a făcut ce-a făcut. Îi dedic lui şi celelalte goluri. Aşa da? Eu zic că am făcut Turcia mândră, să se simtă puternică, precum un imperiu. Cât am stat în Turcia, i-am făcut să fie puternici. Am contribuit şi eu la acest lucru. Nu la ce a zis băiatul acela. Da? Domnul acela care munceşte în România. N-a fost nicio discuţie, eu doar l-am auzit de la distanţă, mi-a zis. Eu mai înţeleg turcă. Nu putem tolera aşa ceva. Cam asta e. În rest, să povestească ce vrea, că-l băgăm în seamă prea mult. Sau mai bine nu vorbim de el“, a punctat Hagi.
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; galerie foto - FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
UPDATE FC Viitorul a învins dramatic Astra Giurgiu, administrându-i prima înfrângere. Final cu scandal. Hagi și Yuksel Yesilova, eliminați! (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii