Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neamuri peste neamuri la Consiliul Judetean

ro

22 Dec, 2007 00:00 4459 Marime text
1198276395.jpg

Personalul CJC s-a dublat de la venirea lui Constantinescu la sefia institutiei # Organigrama arata ca o parte insemnata a angajatilor a intrat in CJC pe pile si pe baza unor legaturi de rudenie

Conducerea Consiliului Judetean Constanta a sustinut sus si tare, in ultima perioada, ca este nevoie de inchirierea inca unui imobil pentru personalul institutiei. Ba chiar s-a votat si o hotarare in acest sens, prin care presedintele CJC Nicusor Constantinescu a fost mandatat sa gaseasca si sa negocieze inchirierea unui sediu in limita maxima a 10.000 euro pe luna. In momentul de fata, reprezentantii CJC sustin ca au si identificat cladirea. Mai ramane sa se inteleaga la pret cu proprietarul si afacerea este ca si incheiata. Asa cum am aratat in editiile trecute, exista spatiu liber chiar intr-una dintre cladirile care apartin CJC. Este vorba despre imobilul situat pe aleea Magnoliei, unde isi are sediul SRL-ul CJC, "Domeniul Public si Privat Judetean". La aceasta sugestie, reprezentantii CJC ne-au raspuns ca nu numai Directia Generala de Afaceri Europene - pentru care s-a dorit inchirierea imobilului - este aglomerata, ci si alte directii din cadrul institutiei. Am constatat cu surprindere ca afirmatiile reprezentantilor CJC erau adevarate. Comparand organigrama din anul 2004 cu cea din 2007, am remarcat ca in trei ani, mai exact de la preluarea sefiei CJC de catre Nicusor Constantinescu, numarul angajatilor institutiei s-a dublat. Prin urmare, palierele institutiei judetene sunt incarcate si la propriu si la figurat de persoane aparute peste noapte in "schema" CJC. Culmea, insa nu putem spune ca rezultatele muncii acestor anonimi chiar se vad. Daca in 2004, CJC avea 157 de angajati, sapte directii si un compartiment (de audit), astazi are nu mai putin de 294 de angajati, patru compartimente si opt directii.

"Nici 40% dintre angajati nu-si fac treaba"

Multi dintre angajati sunt niste trepadusi, care-si iau banii de pomana, iar unii nu calca cu zilele pe la serviciu. Nu o spunem numai noi, ci chiar seful CJC, Nicusor Constantinescu. Potrivit unor persoane care au preferat sa-si pastreze anonimatul, acesta ar fi declarat la ultima sedinta cu directorii institutiei, care s-a desfasurat saptamana trecuta, ca nu-si fac treaba si ca nici macar 40 % dintre angajati nu se achita cum trebuie de sarcinile de serviciu. Prin urmare, organigrama CJC s-a incarcat la maximum cu persoane carora le platim salariile degeaba, pentru ca salariile lor sunt "sponsorizate" de contribuabili. Am constatat de asemenea, ca multi dintre angajatii CJC sunt inruditi intre ei, ca intr-o mare si fericita familie si ca sunt rude ale consilierilor judeteni sau ale unor "personalitati" ale spatiului public constantean. Iata in continuare exemplele care sar in ochi.

Nepotismul - criteriul de baza la angajarea in cadrul CJC

Filis Ali este fiica lui Nurhan Ali, directorul executiv al echipei Handbal Club Municipal Constanta, un apropiat al lui Nicusor Constantinescu. Beinor Baubec si Vildan Baubec sunt soti si sotie, ea lucrand inainte in cadrul Primariei Constanta, insa, dupa ce a venit la CJC i-a gasit si sotului un loc de munca. Gabriela Beres este fiica Corneliei-Fita Beres, consilier judetean. Timpul trecut nu este folosit intamplator pentru ca cei doi nu mai formeaza in prezent un cuplu, ci doar lucreaza in acelasi loc. Ana Maria Cazacu a fost transferata cu interventii de la primarie, iar gurile rele sustin ca ar fi fost adusa la CJC pentru a i se pierde urma pentru ca este cercetata penal. Surorile Alina si Ionela Loredana Ciorbagiu sunt alte exemple de "angajare 2 in 1", daca putem spune asa. Mona-Liza Comanici este nimeni alta decat fiica vicepresedintelui CJC Radu Comanici, ca si Carolina Iulia Rusu. De asemenea, Viorica-Getuta Cretu este fiica Auricai Stoian, casiera CJC. Magdalena Cusa face parte din PRM, fiind subordonata pe linie de partid vicepresedintelui Radu Comanici. Gurile rele spun ca aceasta nici nu prea calca pe la serviciu, fiind mai mult pe la sediul PRM. Sefa Serviciului Tehnic, Adriana Decu, a avut grija sa il angajeze la CJC si pe sotul ei, Constantin Decu. Camelia Diaconu este o alta persoana care nu si-a mai gasit loc in primarie, si-a gasit in schimb un locsor caldut in CJC. Si purtatorul de cuvant al institutiei, Cristian Moldovanu si-a adus sotia, pe Cristina Elena Moldovanu, la CJC. Valentina Olaru este, se pare, fiica presedintelui PSD Cernavoda. Dumitra Pascu si Lucian Pascu sunt sot si sotie. Iulia Pripisi este nimeni alta decat sotia inspectorului Ionut Pripisi, din cadrul Directiei Corp Control a Primariei Constanta. Alte "coincidente" de nume sunt Elena Tanasa, Getuta Tanasa, Irina Tanasa, cu mentiunea ca primele doua sunt surori. Viviana Trandafir este nepoata vicepresedintelui CJC Petre Stanca, iar Irina Elena Teodorescu este fiica lui Atanasie Teodorescu, consilier judetean. In lista de angajati ai CJC mai sunt multe exemple de acest gen, care au reusit sa-si faca intrarea in institutie datorita pilelor.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii