Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:48 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monitorul Oficial A fost publicată hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna

ro

21 Nov, 2020 00:00 1916 Marime text
  • În Monitorul Oficial a apărut decizia privind aprobarea caracteristicilor principale și a indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea taluzului de la Cumpăna
  • Proiectul se numește Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna-mal stâng Canal Dunăre-Marea Neagră între km 56+989 (km 7+421 navigație) și km 57+217 (km 7+193 navigație)"


În Monitorul Oficial, Partea I nr. 1107 din 19 noiembrie 2020, a fost publicată Hotărârea nr. 972/2020 pentru aprobarea caracteristicilor principale și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna-mal stâng Canal Dunăre-Marea Neagră între km 56+989 (km 7+421 navigație) și km 57+217 (km 7+193 navigație)".

Se aprobă, astfel, caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna-mal stâng Canal Dunăre-Marea Neagră între km 56+989 (km 7+421 navigație) și km 57+217 (km 7+193 navigație)", prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, din surse proprii ale Companiei Naționale "Administrația Canalelor Navigabile" - S.A., precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională "Administrația Canalelor Navigabile" - S.A., răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 132.362.000 lei. Obiectivul de investiții se va proteja antiseismic în conformitate cu prevederile Normativului P100-1/2013, cu modificările și completările ulterioare. Durata de executare a investiției este de 24 de luni.

Reamintim că, încă din luna mai 2019, situaţia pe strada Dunării, tronsonul cuprins între strada Prelungirea Canalului şi strada Ştefan cel Mare, din comuna Cumpăna, situată pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, era critică. Oamenii care locuiesc pe strada Dunării sunt disperaţi. Primăria şi Consiliul Local al Comunei Cumpăna au făcut un apel la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, care se ocupă de consolidarea falezei ce a luat-o la vale.Citește și:

Daniel Georgescu, directorul CN ACN Constanţa, despre taluzul prăbuşit la Cumpăna „Dunărea a început să crească. Situaţia este gravă“

Lucrările de reabilitare a taluzului care a luat-o la vale la Cumpăna, verificate de Supervision Construction SRL (document + galerie foto)

Geostud SRL din Bucureşti va elabora studiul geotehnic Taluzul care a luat-o la vale la Cumpăna va fi reabilitat (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii