Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsură adoptată de CJSU Constanța. Este vizată prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren al taluzului de la Cumpăna

ro

14 Oct, 2021 12:43 1753 Marime text
  •  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat astăzi pentru prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren de pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Astăzi, 14 octombrie 2021, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a supune la vot hotărârea nr. 146, care prevede aplicarea de măsuri suplimentare de protecție, de către Primăria Cumpăna, pentru prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren de pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Mai precis, în hotărâre este prevăzut ca Primăria Cumpăna să convoace, de urgență, Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), prin care va dispune următoarele:

- Analizarea expertizei tehnice actualizate și dispunerea delimitării perimetrului de siguranță în condiții statice și dinamice pentru zona 1A;
- Analizarea și dispunerea de îndată de măsuri pentru relocarea locuitorilor din imobilele situate în perimetrul de siguranță din expertiza tehnică actualizată.

De asemenea, C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Primăria comunei Cumpăna se vor asigura de completarea Planului de acțiuni întocmit conform Hotărârii CJSU nr. 79/21.05.2021, iar Inspectoratul Județean în Construcții Constanța va superviza implementarea conformă a măsurilor din expertiza tehnică actualizată, va transmite informări asupra stadiului îndeplinirii planului de acțiuni și va continua activitățile de control.
 

Hotărârea adoptată: 


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanța hotărăşte:
 
Art. 1 – Primăria comunei Cumpăna va convoca în ședință extraordinară Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) pentru:
Art. 1.1 – Analizarea expertizei tehnice actualizate și dispunerea delimitării perimetrului de siguranță în condiții statice și dinamice pentru zona 1A;
Art. 1.2 – Analizarea și dispunerea de îndată de măsuri pentru relocarea locuitorilor din imobilele situate în perimetrul de siguranță din expertiza tehnică actualizată.
 
Art. 2 – Primăria comunei Cumpăna va înștiința Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU asupra măsurilor dispuse prin hotărârile adoptate.
 
Art. 3 – C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. și Primăria comunei Cumpăna se vor asigura de completarea Planului de acțiuni întocmit conform Hotărârii CJSU nr. 79/21.05.2021 și de îndeplinirea măsurilor stabilite în acesta.
 
Art. 4 – Inspectoratul Județean în Construcții Constanța se va asigura de:
Art. 4.1 – Implementarea conformă a măsurilor din expertiza tehnică actualizată;
Art. 4.2 – Transmiterea de informări asupra stadiului îndeplinirii planului de acțiuni, bilunar sau ori de câte ori situația o va impune, conform Art. 3.2 din Hotărârea CJSU nr. 79/21.05.2021.
Art. 4.3 – Continuarea activităților de control pentru îndeplinirea Hotărârii CJSU nr. 15/17.02.2021.
 
Art. 5 – Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va comunica prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Primăriei comunei Cumpăna și altor factori interesați.
 

Amintim că în august 2021, Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA constanța a atribuit un contract în urma unei licitație publice pentru proiectarea și execuția reabilitării taluzului afectat de alunecarea de teren de la Cumpăna.
 
Mai exact, este vorba de proiectul „Reabilitare taluz afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna – mal stâng Canal Dunăre-Marea Neagră, între km 56+989 (km 7+421 navigație) și km 57+217 (km 7+193 navigatie)” – lucrări urgente.Atribuirea a avut loc la data de 13 august 2021, anunțul fiind făcut public pe 20 august, conform licitatiapublica.ro. Valoarea finală a contractului este 52.854.544,31 lei. Câștigătoarea licitației este asocierea Betoane și Prefabricate SRL – Eco Terra Proiect SRL – SC Zublin România SRL, unde Betoane și Prefabricate SRL este leader de asociere.

Contracul cu ABC VAL SRL

 
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa a atribuit, la data de 5 august 2019, în urma unei licitaţii publice, un contract având ca obiect reabilitarea taluzului afectat de alunecarea de teren (calamitate naturală) zona Cumpăna - mal stâng CDMN între km 56+989 (km 7+421 navigaţie) şi km 57+217 (7+193 navigaţie) - lucrări în primă urgenţă. Anunţul de atribuire a fost publicat pe 2 septembrie 2019.  

Lucrările în primă urgenţă constau în:
a. Lucrarea de sprijin discontinuă, realizată din piloţi la cota 61,00, realizată in vederea limitării zonei afectate de alunecarea de teren la partea superioară a taluzului existent;
 
b. Realizarea unui zid de sprijin de greutate (provizoriu) amplasat pe drumul de la cota +10,00;
 
c. Realizarea pinten din bolovani, bolovăniş şi anrocamente, fundat pe calcar din spatele zidului de sprijin prefabricat;
 
d. Realizarea unei lucrări de sprijinire discontinuă cu piloţi cu d = 1,08 m, amplasată la cota +34,00, formată din 282 piloţi o 1,08 m foraţi „în uscat” cu tubaj recuperabil, solidarizaţi cu 47 radiere - 6,00 x 6,00 x 1,50 m.
 
Valoarea finală a contractului este de 33.716.610 lei. Câştigătoarea contractului este asocierea SC ABC Val SRL - SC Eco Terra Proiect SRL , lider asociere SC ABC Val SRL.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii