Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare se da la greii DNA

ro

01 Aug, 2008 00:00 1808 Marime text
1217512251.jpg

Demersul edilului are la baza "descoperirea" ca cei ce l-ar acuza ca a furat o suta de milioane de euro nu sunt experti autorizati * Potrivit documentelor furnizate de DNA, Ion Catalin Cucoara si Gheorghe Macovei nu sunt decat "un topograf si un contabil consilier de credite"

Primarul Radu Mazare a facut, ieri, o "vizita" scurta la sediul DNA pentru a depune o cerere de recuzare a trei procurori: cel care instrumenteaza cazul sau, procurorul sef de sectie, Doru Tulus, si procurorul-sef Daniel Morar. De asemenea, el a fost citat pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala. Atat la venire, cat si la plecare, seful administratiei tomitane a confirmat ca este "in razboi cu slugile politice ale lui Basescu". Imbracat in deja vestita uniforma militara, el si-a facut aparitia la volanul Jeep-ului similar celui folosit de armata americana in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Edilul tomitan a explicat jurnalistilor aflati in fata DNA ca tinuta sa este "simbol al luptei" cu "bagabontii". "Masina este un simbol al luptei cu niste bagabonti. Basescu e un bagabond, impreuna cu acesti procurori", a declarat Radu Mazare, la intrarea in sediul DNA. El a fost chemat la Bucuresti pentru a fi audiat de procurorii anti-coruptie intr-un dosar in care este cercetat pentru abuz in serviciu in cazul unor retrocedari de terenuri. Total dezinvolt, primarul municipiului Constanta a dorit, probabil, sa demonstreze ca nu-i este frica si ca are atitudinea unui invingator, expunand jurnalistilor mai multe aspecte legate de tinuta si masina, decat informatii despre intalnirea cu procurorii anti-coruptie sau despre dosarul in care este cercetat. "Este o masina de invingator, este masina armatei americane, cu care a castigat al Doilea Razboi Mondial", a tinut sa sublinieze Radu Mazare. De altfel, el a zabovit in sediul DNA circa zece minute, iar la iesire a acuzat modalitatea in care procurorii au calculat presupusele daune invocate in dosarul privind unele retrocedari de terenuri.

Documente salvatoare!?

Practic, Mazare a dat de inteles ca Ion Catalin Cucoara si Gheorghe Macovei, cei ce au avut aceasta "sarcina", nu au pregatirea profesionala necesara. "Un contabil de banca si un inginer topometrist au calculat prejudicii de sute de milioane de euro... daca s-a pomenit asa ceva", a spus liderul PSD de la mal de mare. Mazare asteapta sa vada cum va evolua dosarul in care este cercetat: "Sa vedem cum o sa analizeze, daca la un divort folosesti experti si la sute de milioane folosesti contabil angajat". El a explicat ca sentinta obtinuta de el - in procesul prin care cerea documente de la seful DNA, Daniel Morar, care sa confirme pregatirea profesionala a celor ce au calculat daunele - a fost definitiva si executorie. Numai ca, sustine Mazare, procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, "de frica, a facut cerere de suspendare a executarii sentintei". Aceasta s-a judecat la Constanta si "a pierdut", drept pentru care, potrivit afirmatiilor lui Mazare, in ultima zi "m-am trezit cu documentele" (n.r. referire la documentele solicitate de la DNA, prin care sa se ateste calificarea profesionala a lui Catalin Ion Cucoara si a lui Gheorghe Macovei). Ramane de vazut daca documentele elaborate si semnate de "contabil si topograf" reprezinta expertiza pe baza careia s-a calculat prejudiciul sau era doar o constatare tehnico-stiintifica, situatie in care cei contestati aveau pregatirea profesionala corespunzatoare, dupa cum sustin anchetatorii.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii