Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre - „Orice străin vine şi vede aşa ceva rămâne interzis” Ulise, printre gunoaiele şi şantierele din Mamaia ai poposit? (galerie foto)

ro

18 Mar, 2013 00:00 3283 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a participat, săptămâna trecută, la deschiderea Târgului de Turism al României, organizat la Romexpo. Excentricul primar nu a ratat ocazia de a şoca din nou prin vestimentaţia aleasă pentru eveniment. Edilul şef a apărut la târg costumat în eroul antic Ulise, înarmat cu suliţă şi accesorizat cu armură şi coif. „E o temă care mi se potriveşte, Ulise, care a fost călător, care a fost iubitor de ceea ce e frumos şi luptător. Nu l-au vrăjit pe Ulise de era să nu mai ajungă acasă? Îl aştepta Penelopa aia 20 de ani”, declara Mazăre în prima zi a Târgului de Turism.
Edilul şef a făcut reclamă pentru „copilul” său de suflet, staţiunea Mamaia: „Cu nebunia care este la noi de 1 Mai, orice străin vine şi vede aşa ceva rămâne interzis, cu gura căscată. Sau, altfel zis, îi intră muştele în gură. De 1 Mai este o evadare din cotidianul de zi cu zi, de supărări, de probleme, de învăţătură, de ălea ălealalte. Sunt cinci zile şi cinci nopţi de distracţie continuă, cu excepţia slujbei care va avea loc în mijlocul staţiunii Mamaia”.
Primarul Mazăre nu a scos însă un cuvânt despre cum arată staţiunea în acest moment al anului, cu o lună şi jumătate înaintea debutului sezonului estival.
Mamaia are acum un aspect dezolant. Vorbim despre clădiri nefinalizate, dar abandonate. Despre panouri ruginite. Despre utilaje de construcţii. Clubul Belagio este „străjuit” de o clădire cu mai multe etaje, departe de finalizare.
Ici, colo, în Mamaia poţi zări macarale, şantiere în lucru şi, ceea ce e de neînţeles pentru o staţiune care se pretinde a fi „de fiţe”, gunoaie. În acest context, cuvintele lui Mazăre par să aibă efect de bumerang: „Orice străin vine şi vede aşa ceva rămâne interzis, cu gura căscată”.
Problema este alta: unele dintre cele ce se văd azi în Mamaia vor întreţine aspectul dezolant şi după 1 Mai, şi după 1 iunie, şi după 1 iulie. Şi tot aşa, foarte probabil, în tot sezonul estival 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • alin 24 Mar, 2013 12:30 comentariul dv nu respecta regulile de postare.