Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, chiriasul lui Ionut Barbu

ro

14 Feb, 2009 02:20 8459 Marime text

DESCHIDERE_Ionut_Barbu_Radu_Mazare.jpgÎn Seaview Media şi Seaview Advertising, Barbu este asociat cu fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Locale - persoane juridice se va muta, la jumătatea anului, de pe strada Nicolae Grindeanu în Peninsulă, pe strada Sulmonei nr. 22. Clădirea impozantă este cunoscută ca fiind, în trecut, sediul Băncii Turco-Române. Cum banca a dat faliment, sediul acesteia a fost scos la licitaţie de către lichidatorul Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. Licitaţia a avut loc pe 20 septembrie 2006 şi a avut un preţ de pornire de 914.850 EUR, fără TVA.

Surpriza abia aici intervine. Potrivit extrasului de carte funciară, pe strada Sulmona nr. 22 există o clădire S+P+2E, ridicată pe 1076,36 mp. În extrasul cu numărul 63689, din 10.11.2006, se înregistrează contractul de vânzare-cumpărare nr. 103/6.11.2006, în care se notează că noul proprietar al clădirii este SC Follow Me SRL. Adică nimeni altul decât Ionuţ Barbu, veşnicul asociat al primăriei conduse de Radu Mazăre, în ceea ce priveşte distracţiile estivale organizate în staţiunea Mamaia. Şi nu numai. Documentul emis de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară mai notează un detaliu important în poveste: „în baza cererii 21615/18.04.2007 (...), se intabulează dreptul de ipotecă pentru garantarea creditului în valoare de 651.828 euro, plus dobânzi şi comisioane aferente; interdicţie de înstrăinare, degrevare şi demolare în favoarea Piraeus Bank România SA Bucureşti, sucursala Constanţa".

Norocul lui Ionuţ: primăria

Informaţia cum că SPIT-ul se va muta pe Sulmonei 22 a fost confirmată atât de Virginia Ştefănică, fosta şefă a instituţiei, cât şi de Ionuţ Barbu. „Da, aşa este, ne vom extinde cu încă un sediu, pentru persoane juridice. În acest moment se află pe Grindeanu. Ne chinuim de mult să facem asta şi sperăm că, la jumătatea anului, să finalizăm mutarea", a declarat fosta şefă a SPIT, actual secretar general în Ministerul Mediului. Pe de cealaltă parte, Ionuţ Barbu a confirmat contractul semnat cu primăria: „Nu ştiu în ce dată s-a semnat contractul. Sfârşitul anului trecut... începutul acestui an... nu ştiu exact. Oricum, sigur are o valabilitate mai mare de trei ani". Barbu a precizat faptul că imobilul a fost scos spre închiriere încă de la cumpărare, dar că până acum nu a avut clienţi. Şi uite cum a sărit norocul cu primăria, care avea nevoie de un sediu nou. Şeful de la Follow Me nu a recunoscut că prietenia care îl leagă de edil ar fi avut ceva de-a face cu înţelegerea contractuală de închiriere: „Are multe facilităţi: are tezaur... este singura clădire care se mula pe nevoile lor. Am participat cu două oferte la o selecţie de oferte pe baza unor criterii impuse. Am câştigat cu acest imobil". Singurul lucru pe care nu a vrut să-l dezvăluie este chiria pe care o primeşte lunar de la primărie: „Dacă vor, să vă spună ei!".

Banca_Turco_romana_01.jpgAsociat cu „domnul Rădulescu"

Clădirea nu pare a fi ocolită de bârfe şi istorisiri pline de subînţelesuri. Banca Turco-Română a avut o poveste foarte agitată, finalizată cu un faliment de toată frumuseţea. Acum, Ionuţ Barbu, prin Follow Me, încearcă să-şi plătească un credit la bancă pe banii primăriei. Că doar este uşor să închiriezi un imobil unui prieten. Iar apropierea lui Ionuţ Barbu faţă de Radu Mazăre este vizibilă întregul anotimp călduros. Adevărat este că, pe perioada iernii, relaţiile se mai răcesc, iar afişările împreună se răresc. Asta nu înseamnă că se pierd relaţiile de amiciţie şi într-ajutorare. Imobilul de pe Sulmonei a fost construit de Alcor Construct, una dintre firmele care este acum implicată în ridicarea blocurilor destinate tinerilor, din Cartierul Badea Cârţan. Asociaţi la Alcor sunt soţii Cristian şi Oana Bîrcă. Follow Me SRL, noul proprietar al fostei bănci, îi are în acţionariat pe Ionuţ Sorin şi Alina Elena Barbu, dar şi SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, care deţine 85% din acţiuni. Barbu nu este un necunoscut opiniei publice locale. Numele îi este legat de cursa de bărci de pe Siutghiol, de show-urile cu maşini ce au loc vara, în Mamaia, şi de toate celelalte evenimente de gen, organizate împreună cu primăria. Este implicat în firmele Seaview Media, Seaview Advertising, dar şi în Silva Prodimpex SRL. În cea din urmă societate este partener cu Alexandru Marin, un alt nume cu rezonanţă. În Seaview-uri este asociat cu fostul soţ al Mihaelei Rădulescu, Elan. Împreună au reuşit să pună mâna pe campania anti-fumat pusă la cale de Ministerul Sănătăţii. Barbu este administrator al SC Power Marine SRL, firma care organizează Grand Prix-ul de pe Siutghiol.

Valentin pe... Sistem la DNA


Sisteme Internaţionale de Afaceri îl are ca administrator pe Valentin Gheorghe Ionescu, un alt nume controversat. Notat, împreună cu primarul Mazăre, în celebrul dosar privind retrocedarea ilegală de terenuri, Ionescu a apărut deseori în peisajul afaceristic constănţean. Mai mult decât atât, chiar şi Valentin Pârvulescu, consilierul local PSD care a refuzat poziţia de viceprimar, a fost director al SIA SA. Prin firma Habitat şi Ambient SA, alături de Giorgică Giurgiucanu, Mihai Camboianu şi Cristian Borcea, Valentin a reuşit să intre în posesia unor terenuri din zone foarte bune ale Constanţei, majoritatea făcând parte din averea familiei Movilă. Numele lui Ionescu apare în SC Euro Antreprenor SRL, Jacobs, Hendrix & Partners SRL, Societatea Naţională de Distribuţie SA, Dusep SA, Compania de Servicii şi Consultanţă SA, Compania de Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA, Rezident Com SA. Afaceristul este administrator al SC Tomis Marina Management SA. Un fapt demn de menţionat este că SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA este firma care a pus mâna, în urmă cu ceva ani, pe proiectul ce viza Portul Turistic Tomis.

{mos_ri:Ionut Barbu}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii