Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ferma lui Albu de la Viişoara „Au înnebunit salcâmii", în varianta Consiliului Judeţean

ro

24 Sep, 2011 01:00 6471 Marime text

01_viisoara_-_Gheorghe_Albu_02.jpgFerma liberalului Gheorghe Albu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, s-a transformat ieri în fieful Consiliului Judeţean şi al specialiştilor şi paraspecialiştilor în silvicultură, care au venit să asiste la o dezbatere pe tema stopării deşertificării şi implementării proiectelor de împădurire şi creare de perdele forestiere în judeţul nostru.

Albu a explicat că şi-a pus moşia la dispoziţia autorităţilor nu din raţionamente politice, ci doar prin prisma faptului că, personal, a realizat împăduriri în zona Viişoara, cu puieţi achiziţionaţi de la ferma de la Movila Verde a CJC.

01_viisoara_-_puieti_de_salcam.jpgPrimari, parlamentari şi academicieni invitaţi la Viişoara

„Consiliul Judeţean Constanţa are la dispoziţie 11 milioane de puieţi de salcâm care, dacă nu vor fi plantaţi în octombrie - noiembrie, se vor pierde", mai susţine Gheorghe Albu. Oricine poate beneficia de salcâmii distribuiţi de CJC. Singura condiţie este să dispună de suprafeţe de teren pe care să poată cultiva puieţii. Indiferent că eşti persoană fizică sau juridică, deţii o suprafaţă mai mică sau mai mare de teren, dar vrei să îţi cultivi puieţi de salcâm pentru a stabiliza solul, lucrurile sunt foarte simple. Solicitanţii trebuie să se adreseze cu o cerere către RAJDP în care să menţioneze suprafaţa pe care o pun la dispoziţie, furnizorul calculând numărul exact al salcâmilor necesari pentru suprafaţa indicată. La ferma lui Albu de la Viişoara au fost invitaţi să participe primarii care nu au reuşit să ajungă la prima întâlnire organizată pe aceeaşi temă în primăvara acestui an, dar şi parlamentarii constănţeni, reprezentanţii instituţiilor desconcentrate implicate în acest proiect, precum şi autorităţile judeţene. Ca la fiecare întâlnire la care se întâlnesc mai mult de cinci politicieni, şi seara de la ferma lui Albu s-a încheiat cu o agapă, mai cu seamă că întâlnirii pe tema deşertificării i-a urmat şi o şedinţă a Biroului Politic al PNL Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii